Ocena kierowcy - Opel Calibra

Silnik 2.0 i 8V 115KM 85kW
Rok produkcji 1993
Okres użytkowania: 1 rok
Opel Calibra 2.0 i 8V 115KM 85kW 1990-1997 - Oceń swoje auto
Silnik : bardzo sprawny, niezawodny, pomimo lpg udało sie mi osiągnąć ponad 200 km/h a to świadczy o dobrym "zdrowiu" silnika
ogółnie dobry samochód za te cene lepszego autka nie mozna dostać mocny oszczędny z ponadczasowa stylistyką... pomimo 14 lat nadal sie śiwetnie prezentuje
dwa litry 8v , niezniszczalny silnik opla montowany tez w innych modelach ... moze to nie to samo co 16v ale odplaca sie niezawodnoscią i duuuuużą elastycznoscią na niskich obrotach
jak dla mnie ideał - precyzyjna bez zadnych zgrzytów, biegi wskakuja szybko i pewnie
moja zawiecha jest juz lekko zmęczona polskimi drogami więc nie jest idealna ale wciąż pewna i precyzyjna, mysle ze po odpowiednich wymianach bedzie świetnie...jednak mam porównanie ze skodą octavia i tam to jest ideał zadnym inny samochodem nie wchodziłem w zakrety tak szybko jak octavią ..bawet moją cali
ojj kiepsko kiepsko szczególnie do tyłu. zawsze zaparkuje o pare cm za daleko niedoświadczeni kierowcy poobijają calibre... albo zaparkują metr od przeszkody
wszystko pod reką zadnych niespodzianek ... fotele są bardzo nisko niektórzy maja problem z wysiadaniem ;d
po 3 minutach leci wrecz gorace powietrze, jesli chodzi o lato to juz jest gorzej.. przydałaby sie klima ale tragedii nie ma
z prodzu jest bardzo dobrze a z tyłu już gorzej osoby o wzroscie 190 cm juz sie nie mieszczą. 300 litrów bagażnika... spróbujcie znaleść taki bagażnik w innym coupe
ani głosno ani cicho ...poprotu normalnie, przy większych predkosciach "słychać" szyberdach,
na lpg spalanie w cyklu mieszanym około 11- 12 / 100 km, ceny napraw i czesci sa niewielkie za to naprawy dosyć częste jak sie chce miec wszystko na 100 % sprawne ale w aucie z przebiegiem 180 tyś trzeba sie troche postarać zeby było idealnie
doskonaly...
sporo rzeczy wymienialem ale to były pierdoły, bez których można jżdzić ... przepalone zarówki itp... no a poza tym to tylko normalne wymiany ekploatacyjne... najwiekszym problem jest jednak RDZA niestey blachy są baaardzo słabe
z poważnych usterek to nic sie nie działo ..jeszcze nigdy nie stanąłem w trrasie . jedynie czyjnik abs padł...ale jeżdzić sie da

LPG - zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 8V 115KM 85kW [l/100km]

12,0