Kocham to auto - chciałem je mieć od 4 lat. Narazie mnie zaskakuje i tylko pozytywnie. Zadbany egzemplarz jest kluczem do sukcesu:)
Naprawdę super. Silnik chodzi jak żyleta, wszystko jest ok. Tylko trzeba o niego dbać jak w każdym aucie ;)
Skrzynia jak w każdym Oplu z tych lat - nie jest doskonała, ale działa bdb jak na auto 10-letnie i sprzęgło chodzi jak najbardziej ok.
Bez zastrzeżen - tak jak powinno jeździć fajne pseudo-sportowe auto na seryjnym zawiasie ;)
Przesiadłem się do Cali z auta większego i wyższej klasy. Widocznośc w Oplu jest super -są duże lusterka, dobrze widać wszystko przez tylnią szybę i parkuje się bardzo łatwo tym autem tyłem (widać koniec tylniej klapy).
Z tego są znane niemieckie auta. Wszystko jest tam gdzie być powinno i łatwe w obsłudze. Trochę archaiczne są suwaki do ustawiania nawiewów, ale to nie sprawia żadnych problemów...
Wszystko ok. Układ jest bdb pomyślany - żadnych problemów!!
Z przodu dużo miejsca dla kierowcy i pasażera - zwłaszcza pozycja za kierownicą jest boska :D Z tyłu na nogi dużo miejsca, nad głowami pasażerów gorzej (do 175-180 cm wzrostu można jechać). Bagażnik 300 L - czego można chcieć więcej od coupe??
Jest głóśno - ale bez przesady. Wnętrz mogłoby być lepiej wyciszone, ale mi to nie przeskadza - lubię słyszeć silnik. Poztym szumu powietrz są dosyć duże - trzeba się przyzwyczaić ;)
Tego jeszcze dokładnie nie testowałem...
Super auto za małą kase. Jeśli ktoś kupuję używane auto i włoży w nie na początku tyle kasy ile powinien to będzie jeździł długo i bez problemów (sprawdzone na podstawie kumpla - ma kuz drugą Calibre i nic się w niej nie dzieję). Tylko trzeba kupić auto w dobtym stanie!!
Pozdrawiam!!!!
Z drobiazgów - to przepalona żarówka w lampce w podsufitce i nie domykający się obwód w lampce w schowku - czyli szczegóły.
Narazie nic -ale jest za wcześnie, żeby coś powiedzieć.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V 136KM 100kW