Astrę mam niecały rok. Kupiona jako nowa (wyprzedaż rocznika). Auto użytkowane głównie w mieście plus kilka dłuższych wycieczek. Przebieg raczej symboliczny... do niedawna byłem nawet zadowolonym użytkownikiem, ale w ciągu ostatnich dwóch miesięcy padło sprzęgło (laweta), potem sterownik silnika i najświeższa awaria - sterownik dpf, na który czekam już dwa tygodnie (aso sprowadza z Niemiec...). Każda awaria wymaga kilku wizyt w serwisie albo auto stoi na placu i czeka. Od dwóch miesięcy więcej spędziło w aso niż pod domem. Auto zastępcze w serwisie to 120 zł / dzień. Nic tylko się cieszyć!
Poza tym to fajny i tani w zakupie oraz eksploatacji hatchback. Minusem jest mikro bagażnik, który ma 300L jeśli mamy koło zapasowe.
Serdecznie nie polecam ;)
150km na to dość lekkie auto wystarcza ze spokojem. Start stop trochę wkurza.
Działa :)
To budżetowy kompakt. Nie ma co oczekiwać cudów. Jeździ się przyjemnie, ale bez szaleństw.
Nie zauważyłem problemów. Wizualnie dla mnie ok. Wersja 120lat z ciemnymi kołami cieszy oko.
Do tylu mogłoby być lepiej. Poza tym przyzwoicie.
Wszystko w zasięgu ręki.
Działa!
W środku jest sporo miejsca. Bagażnik jak wyżej - nie dla rodziny.
Stosownie do ceny.
Pali w zależności od styli jazdy : od 6l/100 w spokojnej trasie do 11l/100 w mieście. Nie ma tutaj na co narzekać.
Ogólnie to fajne auto za te pieniądze. Trzeba tylko mieć szczęście, którego mi zabrakło.
Jak wyżej. Dramat.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 Turbo 150KM 110kW