Samochód posiadam od nowości. Nigdy mnie nie zawiódł. Oprócz podstawowych rzeczy eksploatacyjnych nie robiłem nic.
Silnik jak przystało na benzynę pracuje bardzo dobrze i kulturalnie. W moim egzemplarzu moc została podniesiona do 185 koni. Silnik ma swoją charakterystykę i pełne swoje oblicze pokazuje dopiero od 3 tys obrotów.
Skrzynia manualna. Bez zastrzeżeń. Biegi wchodzą precyzyjnie.
W tej wersji silnikowe niestety jest jeszcze belka skretna z tyłu. W mocniejsze wersji jest wielowahacz co przy dynamicznej jeździe daje się odczuć.
Lakier położony bardzo cienko. Nie wiem czy tylko w moim egzemplarzu czy jest tak ogólnie. Delikatne pukniecie powoduje odprysk co przy kolorze czerwonym pokazuje za chwilę biały podkład.
Klimatyzacja jest bardzo wydajna. W lato trzeba uważać żeby się nie przeziębić. W zimę ogrzewanie działa bardzo sprawnie. Szybko nagrzewa się wnętrze.
Przestrzeni dla kierowcy i pasażerów jest wystarczająco. Nie zapominajmy że jest to segment C. Bagażnik mógłby być troszkę większy.
Wyciszenie przy wyższych prędkościach czyli 140+ mogłoby być troszkę lepsze.
Utrzymanie Astry nie jest specjalnie drogie. Na chwilę obecną wszystkie rzeczy które wymieniłem są to rzeczy eksploatacyjne. Tarcze, klocki, oleje, wycieraczki.
Uważam, że kwota za jaką kupiłem ten samochód była adekwatna do egzemplarza.
Brak
Brak