Oceny Opel Astra J Sports Tourer Facelifting 1.7 CDTI ECOTEC 110KM 81kW 2012-2015

Podsumowanie 18 ocen Filtruj
Przebieg ocenianiego auta
Lata produkcji
Opel Astra J Sports Tourer Facelifting 1.7 CDTI ECOTEC 110KM 81kW 2012-2015 - Oceń swoje auto
średnia ocena z 18 ocen
67%
użytkowników kupiłoby ponownie

Najnowsze oceny Opel Astra J Sports Tourer Facelifting 1.7 CDTI ECOTEC 110KM 81kW 2012-2015

2,7
~carloss86
Sports Tourer Facelifting 1.7 CDTI ECOTEC 110KM 81kW
Zawsze byłem fanem Opli - nie fanem w fanklubach ani nic ponad to. Podobały mi się i jako ustawowy przeciwnik VW zawsze zestawiając auta tych dwóch marek mówiłem - wziąłbym Opla. Od kiedy jeździłem tą marką minęło kilka lat, producenci weszli na wyższy poziom. Wsiadając do Astry 4 generacji zauważyłem postęp jaki się dokonał od czasów "trójki". Auto zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz budzi pozytywe emocje - półskórzana tapicerka,...
~Jarosław
Sports Tourer Facelifting 1.7 CDTI ECOTEC 110KM 81kW
To mój 3 Opel i ostatni. Zawsze byłem z Opla zadowolony lecz ta Astra to porażka. Ogólnie auto niezłe - można powiedzieć typowy średniak ale DPF (filtr cząsteczek stałych ) Opla pokonał. Chyba specjalnie wypuścili taki badziew żeby ludzie spędzali połowę życia w serwisach. Poprzednio jeżdziłem Peugeotem i nie wiedziałem że coś takiego w samochodzie istnieje. Opel sam zachęca żeby ludzie usuwali ze swoich samochodów DPF. I gdzie tu ekologia.
4,4
~Raby93
Sports Tourer Facelifting 1.7 CDTI ECOTEC 110KM 81kW
Autem jeżdżę od ponad 2 lat. Auto użytkowane zarówno w trasie (na raz 420km) jak i w mieście na codzienne dojazdy do pracy. Do trasy idealne auto. Wygodne nawet przy 5 osobach, pakowny bagażnik. Jeśli chodzi o miasto to niestety mało ekonomiczne. Stanie w korkach i przejazd 20km w godzinę to spalanie około 7-7,5l. Z rzeczy uciążliwych to lusterko wsteczne. Strasznie przenosi drgania przez co, aby szczegółowo zobaczyć co się z tyłu...
2,7
~Jacek
Sports Tourer Facelifting 1.7 CDTI ECOTEC 110KM 81kW
Samochodem jeżdżę od nowości. Zaliczyłem parę poważnych awarii w tym 2 uniemożliwiajace jazdę. Samochod głośny i ciężki - 1600 kg. Ten silnik w tej budzie to kompletna porażka. Wyprzedzanie to wyzwanie. Prowadzenie na zakrętach miałkie, mocno podsterowny. Pali średnio 7,5 litra. Na plus nieźle spasowane plastiki.
4,1
~Mamile
Sports Tourer Facelifting 1.7 CDTI ECOTEC 110KM 81kW
Astra mało pali i można się nią sprawnie przemieszczać. Jest wystarczająco pojemna, cicha i dobrze trzyma się drogi. Wygodne fotele z przodu i dość sprawny system klimatyzacji sprawiają, że czujemy się w niej całkiem przyzwoicie
4,7
~Wiktor
Sports Tourer Facelifting 1.7 CDTI ECOTEC 110KM 81kW
Dobre auto jak za swoją cenę, odwdzięcza się ekonomia, dość dobra dynamika w serii, mała awaryjnością.
Dziennik kosztów dla Opel Astra J Sports Tourer Facelifting 1.7 CDTI ECOTEC 110KM 81kW
6,3
4,6
~zaiko
Sports Tourer Facelifting 1.7 CDTI ECOTEC 110KM 81kW
Posiadam astrę około 4 lat w tym czasie ( pomijając bieżący serwis - oleje, filtry , klima) wymieniłem jedynie sondę Lambda. Olej wymieniany co 10-12 tyś.
Sports Tourer Facelifting 1.7 CDTI ECOTEC 110KM 81kW
Auto prezentuje sie bardzo dobrze jedyne do czego mozna sie ewentualnie doczepic jesli chodzi o wyk. To w niektorych miejscach skrzypiace plastiki , pod naciskiem ręki
Opel Astra J Sports Tourer Facelifting