Jak kupiłem opisałem auto tutaj i obiecałem że gdy przejadę wiecej km to napisze coś więcej. Auto nie rozczarowalo mnie. Przejechałem 44 tys km na lpg i powiem że to jest b.dobra konfiguracja lpg+silnik 1.4T. Auto nadal dynamiczne i jego większa waga którą wszyscy wytykają astrze jest jej zaletą. Jazda autostradąz dużą prędkością to frajda. Auto trzyma się solidnie drogi i nie jest podatne na wiatr czy też podmuchy boczne i przy wyprzedzaniu TIRów. Spalanie to 9l/100km lpg. Wszystko działa jak naeży. Raz tylko była awaria która podobno jest normą a mianowicie zapchanie się zaworu gazu który pod wpływem brudnego gazu sprzedawanego w Polsce zapycha się i opel czyści go biorąc za usługę połowę ceny czyli ok.80zł. Zawieszenie jest idealne , auto płynie i trzeba uważać na turbinę ! zawsze po dużych obrotach i po długiej jeżdzie dać szansę schłodzić się turbinie czyli przd wyłączeniem silnika odczekać z minutę na wolnych obrotach i dopiero wyłączyć no i pilnować stanu oleju. Polecam samochód
bardzo dynamiczny i ekonomiczny, na rynku nie ma lepszej opcji z fabrycznym lpg
bez problemowa
piekna linia ponadczasowa
jest ok tylko te przednie słupki za szerokie i trzeba być czujnym
jest tak jak powinno być. Duż ilość przyciskw fajnie wygląda i jest atutem
pasażerowie mogą narzekać na małe drzwi tylne
bardzo cicho
brak