: 140 KM, podobno realnie jest 152. Auto w miarę szybkie ale i ekonomiczne.
Auto wygodne, pakowne ( sedan ) chociaż butla zabiera ok. 5 cm z wysokości bagażnika. Ale coś kosztem czegoś - LPG. W czasie jazdy czuć jego ciężar, to samo dotyczy zakrętów.
Zawieszenie dość miekkie, w poprzedniej astrze było twardsze.
Zrobiłem nim dopiero kilka tysięcy ale silnik 1.4T to całkiem dobra jednostka wg opinii które czytałem. Trzeba go kręcić pomiędzy 3-4 tyś ma największy moment obrotowy. Moc jest wystarczająca do sprawnego poruszania się, nie jest to wyścigówka choćpotrafi czasme zadziwić.
6 biegowa skrzynia , biegi ładnie wchodzą.
Przy wyprzedzaniu przeważnie zrzut na trójke jest wymagany w warunkach dróg między miastowych .
Miekki w zakrętach, układ EPS zbyt łagodny i delikatny.
Słaba strona tego wozu wg opinii innych. Szczerze mówiąc mi nie przeszkadza , mam czujniki z tyłu , z przodu jest całkiem dobrze. Małe szybki z przodu to tylko dekoracja.
Wszystko na swoim miejscu. Ilość przycisków mi nie przeszkadza ale drażni inna rzecz - nie można sterować z jednego miejsca na kierownicy wszystkimi opcjami. Część opcji radia jest z prawej reszta na konsoli. Tempomat z lewej. Obsługa komputera na manetce od świateł.. jakby się trzey zespoły nie dogadały przed finalną produkcją.
Szybko grzeje , dogrzewa przednią szybę po ok 2 KM.
1.85 jest ok, żona 1.70 tez ok, z tyłu dzieci.
To moja pierwsza beznyna spodziewałem się , że bedzie ciszej.
LPG więc jazda prawie za darmo.
Same koszty jeszcze nie wiem, ale ASO raczej do najtańszych nie należy.
Ubezpieczenie porównywalnie w klasie.
Cena na poziomie golfa, może octavii ale za to większe rabaty i wyposazenie można wyciągnąć. Choć brak np osłony pod silnikiem czy uchwytu na okulary może drażnić w wersji wyposazenia UPGRADE 2 ( dawniej to chyba był COSMO).
Narazie nic
Narazie nic