Ocena kierowcy - Opel Astra J Hatchback 5d

Waga55, 10 lat temu
Silnik 1.7 CDTI ECOTEC 130KM 96kW
Rok produkcji 2012
Opel Astra J Hatchback 5d 1.7 CDTI ECOTEC 130KM 96kW 2012-2012 - Oceń swoje auto
Inne : Posiadam samochód w bardzo bogatej wersji
Przed zakupem nie miałem pojęcia o tej wersji Opla Astry. Właściwie to byłem zainteresowany Insygnią. To Zasługa mojej żony że zwróciłem uwagę na ten samochód.Ale też to moja żona znalazła w internecie właśnie to auto.
Doskonale dobrana moc do masy auta. Jest to bardzo odczuwalne szczególnie w momencie przełączenia na opcję sport. Ale i bez tej opcji osiągi są imponujące.
Płynne i leciutkie operowanie biegami sprawia wielką frajdę szczególnie kiedy zachodzi potrzeba szybkich zmian przy wyprzedzaniu lub podjazdach oraz w dużym ruchu miejskim
Mamy grudzień 2019 roku. Przejechane prawie 165000km. Jak dotychczas żadnych objawów zużycia którychkolwiek elementów. A dojeżdżam do pracy około 20 km gdzie 6 km jest w tragicznym stanie. Ponieważ dysponuję opcją jazdy sportowej,turystycznej i normalnej gdzie oczywiście w 90 procentach jeżdżę w opcji normalnej nie zauważyłem żadnych niepokojących zmian. Jestem po przeglądzie technicznym i ocena diagnosty jest bardzo pozytywna co mnie bardzo cieszy.
Trochę czasu zajęło mi przyzwyczajenie się do trochę słabej widoczności przez tylną szybę. Również slupki boczne z przodu drzwi troszeczkę osłabiają widoczność ( martwe pole).

On - zużycie paliwa dla silnika 1.7 CDTI ECOTEC 130KM 96kW [l/100km]

4,8