Ocena kierowcy - Opel Astra J Hatchback 5d

Grzegorz W, 4 lata temu
Silnik 1.7 CDTI ECOTEC 110KM 81kW
Rok produkcji 2010
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Opel Astra J Hatchback 5d 1.7 CDTI ECOTEC 110KM 81kW 2009-2012 - Oceń swoje auto
Karoseria : Auto bez oznak korozji. Autko nie wygląda na 9 letnie duzo nie odriznua sue od aut nowych.
Silnik : Oszczędny i bezproblemowy.
Inne : Parujace bixenony wymieniłem u siebie na halogenowe. Autko średnio co roku mialo problem z parowniem w koncu po 3 larach kupilem nowe ale po okolo kolejnych 2-3 problem znowu powrócił.
Autko w czarnym metaliku bardzo sie podoba żonie. Bardzo dobre prowadzenie auta fotele w wersji cosmo zasługują na ocenę 10/10. Auto bardzo dobrze wykonane w porównaniu do astry H mamy skok w inna galaktyke.
Silnik spala około 6 litrów ropy na 100 km. Nie było z nim wikeszych problemów kupilem go jako dwuletnie autko. Jedyną rzeczą jaka ni sie popsuła to zawór SCV. Filtr DPF jeszcze nigdy nie odwracany autko uzywam na doajzdy do pracy srednjo po 50 km dziennie.
Skrzynia działa poprawnie nie mozna sie do niczego przyczepić. Biegi wchodzą precyzyjnie. Olej zminiam w skrzyni co 100 tys.km. Ludzie w internecie narzekają na te akrzynie 6 biegowe, ale moim zdanirm jak dbasz tak masz.
Bardzo precyzyjny. Wymieniłem amortyzatory 4 sztuki przy 220 tys.km.
Lakier wciąż sie błyszczy ale to moze dzięki temu, że raz na 3 lata robie konserwacje profili zamkniętych materiałami z APP najlepsza firma wcześniej stosowałem inne BOLL i K2 sa bardzo wodne i wytrzymyja maks jedna zime.
Brak kamery cofania żona skarży sie, że ciężko jej ocenic odległość od samochodu podczas wykonwania manewru cofania. Ja osobiście nie mam problemu z parkowaniem tym autem jest małe i zgrabne.
Wszystko na swoim miejscu tylko czasem potrafi zawiesic sie port USB.
Klimatyzacja dziala bez zarzutu szybko chloodzi minusem jest tutaj moik zdaniem wolne nagrzewanie sie jednostki ale to nie jest zbyt duza różnica chodzi tataj oczywiście o zime w lato nie ma z tym problemu.
Z przodu sporo miejsca z tyłu za to dość ciasno
Bardzo dobre. Mam w domu toyote auris i tam jest dużo głośniej przy 140 na autostradzie .
Bardzo tani mało awaryjny.
Nie widzę powodu by nie dać 5/5. W porównaniu do konkurentów w tej cennie nie ma mowy by opel przegrał. Golf jest nudnym autem i do tego duzo drozszym toyota cenna wysoka a komfort podróżowania średni.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.7 CDTI ECOTEC 110KM 81kW [l/100km]

6,0