Miękki lakier, pod klamką ślady po pazurkach a przecież tipsów nie noszę!
Tych 180 koni to ja do końca nie zauważam, trzeba dobrze podkręcić obroty by coś poczuć. W fotel jednak nie wciska.
Przylepiona do jezdni serio !
Przeszkadzają przednie słupki, widoczność na boki też nieco ograniczona, czasem trzeba się nieco w fotelu odchylić by coś zobaczyć
Deska jak w samolocie, nie brakuje guzików nad głową co akurat lubię mrrrrrr ;)
Nieco mało wydajne grzanie, klima za to ok! Żaluzje od otworów wentylacyjnych czasem potrafią strzelić focha i trudno je w pewnych pozycjach płynnie ustawić.
Z tyłu ciasno, jak mi przyszło tam jechać jako pasażer to wolałem siedzieć po turecku! a mam zaledwie 183 cm wzrostu.
Naprawdę cisza i spokój! no chyba że się ma za plecami rozwrzeszczanego 5-cio latka :(. A tak serio to silnika na postoju na wolnym biegu prawie nie słychać, podczas dynamicznej jazdy przyjemnie mruczy.
średnie zużycie 8 ltr.
Plastiki nad głową w okolicy oświetlenia skrzypią po 30 tysiącach i już tak zostaje na stałe. Gdy w serwisie zgłosiłem to mi powiedzieli żebym sobie głośniej podkręcał radio to z pewnością pomoże :) oceniam 2 samochody bo bliźniaczkę ma mój wspólnik.
Oj w obu samochodach po dwóch latach niemal w tym samym czasie szlag trafił cewki! a w oplu one są zespolone więc koszt niemały :(
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 Turbo ECOTEC 180KM 132kW