Ocena kierowcy - Opel Astra J Hatchback 5d Facelifting
Przebieg:
83 tys. km
Okres użytkowania:
2 lata
Naprawdę dobre auto, brak awarii mimo dość dużego przebiegu.
Mogłby być mocniejszy, choć w porównaniu do benzyny ... :)
Precyzyjna, warto jeździć na niższych biegach przy wyższych prędkościach, np. 80km/h to nadal bieg 4! Dowodem może być komputer pokładowy i jego wskazania chwilowego zużycia paliwa :)
Napiszę o kołach. Bardzo dobrze sprawdzają się 17", trochę słabiej 16" - choć w tym wypadku jest bardziej komfortowo
Szeroki słupki A - do tego trzeba przywyknąć
Momi, że to kompakt czujniki cofania są mile widziane :)
Niech mi nikt nie pisze, że "... dużo przycisków ..."
Kilka dni jeżdżenia Astrą IV i przesiadka na inne auto, które ma jeden przycisk "od wszystkiego" po prostu wkurza
Wentylacja OK, ogrzewanie szczególnie w zimie mogłoby mieć jakiś "wspomagacz" szczególnie na pierwszych kilometrach. Grzane fotele robią robotę :)
Kierowca i pasażer z przodu naprawdę ma luz,
tył - do Chorwacji - dwójka dziesięciolatków w fotelikach i jedna osoba "dorosła" i ... daliśmy radę, choć szału na tak długiej trasie nie ma, ale każda inna opcja łącznie z dojazdem do pracy pięciu dorosłych osób na dystansie 20 km - OK
Diesel, jak to diesel, "trochę" go słychać, choć w miarę zwiększania prędkości na autostradzie porównywalnie, a nawet ciszej niż w benzyniaku.
Filtr DPF wypala się co około 500-600 km i dopiero po takim procesie proszę weryfikować zużycie, jak na mój gust średnia oscylująca w granicach 5-5,7 to bardzo dobry wynik. Filtry, płyny, oleje, klocki tarcze to ... coś bliżej "Kowalskiego" niż w przypadku innych marek :)
nie wiem co napisać, może: "spróbujcie" :)
jak do tej pory brak
brak