Ocena kierowcy - Opel Astra J Hatchback 5d Facelifting
Przebieg:
67 tys. km
Okres użytkowania:
niecały rok
Auto bardzo dobrze się prezentuje , światła Bi-Xenon, bardzo dobrze oświetlają drogę. jakoś materiałów wykończeniowych, jest dobrej jakości , sam nie mogę nić powiedzieć , wiadomo zawsze się znajdzie jakiś minus, wbudowana nawigacja jest bardzo przydatna, powiadamia nas od razu o korku , czy innych niebezpieczeństwach na drodze nawet jak nie jest aktywna, podgrzewana kierownica wspaniale spisuje się gdy jest bardzo zimno, skrzynia biegów trochę jest dostateczna , nie lubi szybkiej jazdy nie lubi szybkich zmiany biegów przy wysokich obrotach, auto jest naprawdę żwawe. powyżej 3 tyś ob. drogi trzyma się bardzo dobrze i bardzo dobrze prowadzi się do 180 km/h wszystko co powyżej to już własne doświadczenie. prędkość maksymalna to 214 km/h ale niepewnie w prowadzeniu powyżej 200. ogólnie dobry samochód
co do silnika cóż powiedzieć jest to mały silnik z wielka mocą , 1,4 140 km , czasem brakuje mu mocy tak mi się wydaje , mój poprzedni samochód miałem 1,8 silnik i też 140 km i to kombi a miał lepszy zryw jak ten , ale nie ma tragedii dla codziennej jazdy jest całkiem w porządku
jak już wspominałem skrzynia biegów nie jest dostosowana do szybkiej zmiany biegów przy wysokich obrotach, czasem nie zdarzy rozsprzęglić,
dobrze trzyma się drogi, i zakrętów , szerokie opony nadają mu dobrej przyczepności. hamulce są w miarę dobre, ,
z przodu nie ma czego nawet mówić trzeba wyczuć gdzie kończy się samochód, widok z tyłu hmm bez czujników parkowania ciężko co cokolwiek zobaczyć , ale da sie żyć bardzo dobrym rozwiązaniem jest tez kamera cofania która wszystkie problemy wyjaśni, denerwujące jest tylko ze czujnik parkowania kończy parkowanie 30 cm od ściany
w miarę oszczędne,
ogrzewanie hmm nagrzewa sie powoli , ale ogrzewana kierownica i fotele nadrabiają, ogólnie wentylacja latem jest bardzo dobra nie za głośna a wręcz w sam raz dostosowana do tego samochodu
z przodu miejsca wystarczająco z tyłu trochę mało miejsca na kolana ale to też nie cadillac a opel dostosowany na nasze europejskie drogi.
nie ma co okrywać to nie jest mercedes , czy Audi ale nie ma też tragedii, jest optymalnie dobrze.
ciężko powiedzieć , każdy jeździ inaczej, jak każdy samochód paliwo ubezpieczenie opony
nie mam zastrzeżeń, cena warta tego co dostajemy w dobrej jakości.
jeszcze nie miałem
nie było