: Żadne mercedesy 2.8 cdi, leony, a3 czy a6 2,5 tdi nie mają najmniejszych szans.
Układ elektryczny
: zapalająca się kontrolka ids, kabel się odczepia, nic powaznego ale denerwuje
: w zimę dziwne stuki trudne do zlokalizowania, mechanik nie ma co wymienić
Polecam to auto zwłaszcza w dobrej wersji wyposażeniowej. Ja mam z nawigacją kolor, wersja sport, pełna skórzana tapicerka, mała sportowa kierownica, zestaw głośnowmówiący THB Bury, podgrzewane fotele, ids, funkcja sport, biksenon skrętny z systemem afl i naprawdę z tych funkcji wszystkich korzystam.
To największa zaleta tego auta, ludzie narzekają na egr-y i inne rzeczy, jednak ja do tej pory nie miałem żadnego problemu, a silnik swoją mocą i elastycznością naprawdę zaskakuje, dodatkowo posiadam funkcję sport.
Najlepsza z jaką do tej pory miałem do czynienia jeśli chodzi o precyzję wybierania biegów. Lewarek jest krótki, biegi wchodzą szybko i pewnie.
Czasami nie radzi sobie z mocą. Zdarza się, że auto traci przyczepność i zachowuje sie nerwowo przy przyspieszaniu (miota na nim we wszystkie strony). Jeśłi chodzi o zakręty to po włączeniu funkcji sport auto przestaje być nerwowe.
Jestem wysoki i po odsunięciu fotela widze dobrze tylko we wstecznym lusterku :)
Podobno ma nieuporządkowaną deskę rozdzielczą, trudną w obsłudze. Ja uważam, że jeśli człowiek sie przyzwyczai to naprawde można łatwo i przyjemnie korzystać ze wszystkich opcji tego auta.
OK
Mało miejsca jak na kombiaka!!
Temat wielokrtonie poruszany, auto słabo wyciszone w tylniej częsci, słuchać za bardzi opony przy predkościach 40-60 km/h. Powyżej 120 km/h dosyć cicho, da się spokojnie rozmawiać.
średnio 7,1 l z klimą, lub w zimie, 70% miasto 30% trasa
Za te pieniądze lepiej wyposażonego auta tej kalsy nie dostanę z takim silnikiem.
Zdarzają się drobne awarie, często odczepia mi się kabel od IDs-u i pali się kontrolka, w zimę przymarza poziomowanie ksenonów i światło bije w ziemię, poważnych awarii narazie brak.
Padł mi wtrysk, prawdopodobnie wada fabryczna, koszt naprawy 550 zł. Żadnych problemów z DPF!!
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 CDTI ECOTEC 150KM 110kW