ogólnie auto bardzo pozytywne. dynamiczny silnik powoduje że chce sie nim jeżdzić. wykonczenie dosyc dobre - choć mocno plastikowe. minusem są twarde siedzenia. przy zakupie nastepnego auta napewno wezme pod uwagę ople.
Bardzo dobry, elastyczny silnik. Radzi sobie z astrą baaardzo dobrze. Cichy i dosyć ekonomiczny. Zachęcam do zapoznania się ze specyfiką konkretnych rodzajów - gdyż nie każdy motor 1,9cdti o mocy 120KM jest taki sam. Ja polecam z19dth który jest jednostką 16 zaworową.
Skrzynia 6-biegowa. precyzyjna. biegi nie haczą wbrew pojawiającym sie czasem opiniom.
Dosyc twarde zawieszenie - ma swoje plusy i minusy. dla mnie troche za twarde co powoduje wrażenie niższego komfortu. dziury dosyć głośno są wyłapywane przez podwozie.
nic w tej kwestii nie można zarzućić. parktronic przydaje sie zwlaszcza w kombi.
wszystko na swoim miejscu. nawet wynalazek z kierunkowskazami może okazać się miły w obsłudze - po chwili przyzwyczajenia.
klima i ogrzewanie nie odbiega od innych aut którymi jeżdziłem - ani na plus ani na minus.
troche mało miejsca dla osób jeżdzących na tylnej kanapie. jak dla mnie - zbyt duży bagażnik i za mało miejsca z tyłu.
silnika nie słychać prawie wogóle, jedyne co dosataje sie do wnetrza - to dzwięki nierówności.
dość niskie zuzycie paliwa, niskie ceny części oraz ich bardzo duża dostępność.
w dzisiejszych czasach bardzo wyrównana dla wszyskich marek i modeli. wg mnie jest ok.
brak.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 CDTI ECOTEC 120KM 88kW