Ocena kierowcy - Opel Astra H Kombi

Danoh81, 13 lat temu
Silnik 1.7 CDTI ECOTEC 125KM 92kW
Rok produkcji 2008
Opel Astra H Kombi 1.7 CDTI ECOTEC 125KM 92kW 2007-2013 - Oceń swoje auto
Silnik : jak już załapie turbinka, to trzeba mocno trzymać kierownicę bo tak się wyrywa autko że aż miło..
Super autko i stosunkowo duże.
Autko super, choć nie ukrywam że wcześniej byłem właścicielem auta benzynowego, więc jest różnica. Ale pomału już się przyzwyczajam. Jak ma wyższe obroty bardzo ładnie przyśpiesza...ma 125KM, a po dopieszczeniu do ok 156KM myślę że będzie miodzio ;)
Szczerze czasami na zimnym silniku mam problemy z jedynką, tzn jest już lepiej, ale trzeba się przyzwyczaić
brak zastrzeżeń
super
nie jest to auto klasy wyższej, ale wszystko jest super jak tą klasę.
brak zastrzeżeń. mam automatyczne sterowanie wentylacją / klimatyzacją
bardzo wygodne i dobrze trzymające siedzenia ( tzw. kubełkowe) z regulacja lędźwiowa. Wytaczająca ilość miejsca. Podłokietnik dodatkowo poprawia wygodę, polecam...
Traktor buczy jak diesel....w benzynie czasami miałem wrażenie że silnik nie jest włączony. W dieslu na pewno usłyszy się działający silnik ;) Ale sprawny zestaw radia / głośników wszystko potrafi wygłuszyć ;) . ja mam radio CD30 MP3 z 7 głośnikami.
Aut mam od kilku tygodni, i jak na razie głównie jeździłem po mieście, poza tym nagrzewałem go pod domem około 10-15 min czekając na to aż żona zejdzie, więc spalanie wychodzi około 7,2...... ale jak byłem raz w trasie ( jadąc świeżo zakupionym autkiem ) to średnia była 4,6, więc chyba dobrze;D
Mógłby być tańszy, ale w końcu niemieckie auto
Na razie brak uwag.... Choć dwa dni po zakupie samochodu spaliła mi się żarówka światła mijania. Podjechałem do mojego mechanika który serwisowała moją poprzednią asterkę i powiedział mi że spalona kostka itp.......więc się załamałem... Ale jeszcze tego samego dnia podjechałem do innego mechanika, wymiana żarówek 5 minut, i wszystko oki;)
Nie mogę się wypowiedzieć, za krótko użytkuje ten samochód.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.7 CDTI ECOTEC 125KM 92kW [l/100km]

5,5