Długo szukałem samochodu dla siebie i jestem mile zaskoczony. Za 15000 mamy 10-letnie auto z bardzo dobrym wyposażeniem. Silnik praktycznie bezawaryjny, 140km fajnie sobie daje radę, choć w automatycznej skrzyni brakuje trochę 5 biegu. Jeśli ktoś potrzebuje samochodu do miasta to zupełnie wystarczy. Ja często jeżdżę w trasy i też nie narzekam, da się przyzwyczaić. W samochodzie spokojnie zmieszczą się 4 osoby. Bagażnik bardzo pojemny, z kołem zapasowym w bagażniku 4 osoby pakują się na wakacje bez najmniejszego problemu. W samochodzie wszystko jest pod ręką, fajnie rozwiązane manetki kierunkowskazów i wycieraczek. Trochę może doskwierać brak holdera na kubek. Astra jest bardzo tania w utrzymaniu, tanie części zamienne. Samochód naprawdę warty polecenia.
Silnik bez zarzutu, chyba jedyna rzecz, z którą mogą być problemy, choć jeszcze ich nie doświadczyłem to zmienne fazy rozrządu.
Szkoda, że tylko 4 biegowa, do miasta jest wystarczająca, na trasę przydał by się 5 bieg, chociaż i tak daje radę.
Prowadzi się bardzo fajnie, choć chyba jest dla mnie lekko za miękki.
Widoczność super, nic nie przeszkadza, duże lusterka w których wszystko widać.
Wszystko pod ręką, proste w obsłudze. Może na początku manetki kierunkowskazów i wycieraczek były ciężkie do obsłużenia, ale teraz nie chcę innych :)
Brak zastrzeżeń, klima dobrze chłodzi, ogrzewanie też całkiem dobrze daje radę.
Brak zastrzeżeń, w 4 osoby można komfortowo podróżować.
Przy dużych prędkościach dość głośno, ale przy przepisowej jeździe jeszcze nie przeszkadza.
Spalanie na LPG w granicach 9-11 l/100km. Cykl mieszany i spokojna trasa 9-10 l/100km, przy szybkiej dynamicznej jeździe około 11 l/100km
Świetny stosunek ceny do jakości. Za 15000 można mieć dobrze wyposażony 10-letni samochód.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 ECOTEC 140KM 103kW