: Dla mnie największym zaskoczeniem jest spalanie. Na 52 litrach można wykręcić nawet 800km. Rewelacja.
Dobre wrażenie. Według mnie opel podołał oczekiwaniom. Można by poprawić trochę estetykę środka, szczególnie deski rozdzielczej.
Jeśli chodzi o silnik to 101KM radzi sobie dobrze choć stosunek masy do mocy mógłby być nieco mniejszy
Jak to w oplu, dość twardo ale solidne.
Dobry, przede wszystkim nie drogie w ewentualnych naprawach. Dobrze się spisuje na polskich drogach.
Widoczność do przodu bardzo dobra, natomiast do tyłu już trochę gorzej. Lusterka przejrzyste.
Stosunek komfortu samochodu do kosztów jazdy bardzo przyzwoity.
Klimatyzacja wydala nawet przy ogromnych temperaturach natomiast jak to w dieslu trochę dłużej czeka się na ciepło
Jak na ten segment nie należy spodziewać się cudów. Jak dla kierowcy i pasażera z przodu miejsca jest wystarczająco to już pasażerowie z tyłu mogą odczuwać podczas dłuższej podróży brak komfortu. Jak dla mnie to maksymalna liczba pasażerów to 4.
Plastiki nie klekoczą, nawet na nierównościach. Można by wymagać większego wyciszenia komory silnika.
Doskonale. Miasto Kraków codziennie i zamykam się w 5,5l/100km, na trasie jeszcze lepiej bo 4,5l/100km. Średnio 5l/100km dla mnie rewelacja.
Świetny samochód dla ludzi z średnim budżetem. Samochód tani w eksploatacji(serwis, części). Awaryjność niewielka a jak już coś się wydaży to koszty nie przyprawiają o drgawki.
Wszystko działa, nic się nie zepsuło.
Jak narazie brak poważnych napraw. Jedyna usterka to złamana sprężyna tylniego koła. Koszt wymiany obu to 400zł.
- zużycie paliwa dla silnika 1.7 CDTI ECOTEC 100KM 74kW