Ocena kierowcy - Opel Astra H Hatchback 5d

griszka.j@interia.pl, 16 lat temu
Silnik 1.7 CDTI ECOTEC 100KM 74kW
Rok produkcji 2005
Okres użytkowania: 1 rok
Opel Astra H Hatchback 5d 1.7 CDTI ECOTEC 100KM 74kW 2004-2007 - Oceń swoje auto
Układ hamulcowy : żyleta
Inne : uczepię się materiału na fotelach który mnie wkurza bo jak tylko wsiądę i mam mokrą z deszczu kurtkę to zaraz na siedzeniach powstaje plama która jest mocno widoczna i długo sie utrzymuje . Nie miałem takich numerów w poprzednich samochodach a to mnie bardzo wkurza
Nieżle reaguje na pedał przyśpieszenia , dobrze wchodzi na obroty nawet na 6 biegu od 100 km czuć jak się zbiera , dobre osiagi jak na 100 koników
Mam 6 biegową skrzynię i nie można narzekać tylko chwalić bo spalanie na 6 biegu bardzo niskie - bardzo polecam wersję z tą skrzynią. Nie było żadnej awarii biegi wchodza lekko więc nie wiem skad takie złe opinie na temat skrzyni biegów
Nic nie stuka , amortyzacja doskonała jak na nasze drogi , bardzo dobrze się prowadzi
Do przodu bardzo dobra , do tyłu trochę ograniczona przy cofaniu ale bez problemu da się przyzwyczaić . Kazde autu ze wzgledu na swoja linie ma coś lepiej i gorzej dopracowane
wszystko ok. tylko nie widać za bardzo kontrolki migacza . mam wersję z kierownica multimedialna więc doskonale obsługuję sie poziom nagłośnienia cd , zmianę fal w radio i nawigację którą akurat posiadam
O niebo lepiej niz w mojej vectra b gdzie były ciagłe problemy z zaparowanymi szybami. W astrze h naprawiono ten problem poprawiono wentylację i ogrzewanie. teraz wszystko działa o wiele szybciej i dość sprawnie. Zresztą teraz mam klimę i wystarczy ją załaczyć na chwilę i w niedługim czasie szyby są odparowane.
bardzo duży postęp w stosunku do wcześniejszych modeli diesla
lekkie rozczarowanie bo myślałem że będzie paliła mniej niż astra II no ale alu 16 cali robi chyba swoje Wmieście za duzo za to na trasie bardzo przyzwoicie no i ta 6 stopniowa skala zmniejsza zdecydowanie zużycie
nowego bym nie kupił z takim wyposazeniem czyli skrzynia 6 , navi , instalacja telefoniczna itd. ale 2 letni jak najbardziej cena ok. 50 tys. była adekwatna do wyposażenia tego modelu
jak na razie ok.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.7 CDTI ECOTEC 100KM 74kW [l/100km]