Gdyby nie dwie rzeczy to byłoby super.
HAŁAŚ silnika i chaczenie wstecznego. Benzyniaki pewnie są cichsze(przynajmniej te większe). Polecam w ciemno benzynę.
Pracuje jak traktor i psuje opinie o tym samochodzie. Jeśli chodzi o osiągi to jak na tą pojemność wydają się dobre. Nieprzyjemnym elementem jest moment włączania się turbosprężarki, jest bardzo wyczuwalny i utrudnia płynną jazdę. W 1.9TD już tego nie czuć.
nie wiem jak to ocenić, wszystko byłoby po mistrzowsku gdyby nagminnie nie zacinał się wsteczny. A to przecież nowy samochód. (trzeba włączyć inny bieg aby włączyć wsteczny)
jeździłem peugotem405, puntem, cc, nubirą, fabią,xarą i najbardziej astra przypomina mi fabię, astra jest ciut miększa chyba i przyjemniejsza. Wspomaganie kierownicy bardzo dobrze dobrane. Na parkingu leciutko i w trasie nie płata figli.
nie jest to cinquecento z patyczkami zamiast słupków. Szczególnie te tylnie są dosyć szerokie. Ale da się do tego przyzwyczaić
jak już ktoś napisał:
-regulacja nawiewu za nisko
+fajne kierunkowskazy, dla mnie bomba
-ciury na kluczyk nie widać
Z przodu luz blus. Pierwsze wrażenie gdy się wsiada jest super, drugie też, i trzecie i czwarte i....
4 osoby ok, ale w 5 do włoch nie chciałbym jechać.
w starym peugeocie 405 1.9D było podobnie, a może i ciszej. Przegrana sprawa, szkoda gadać. Psuje cały komfor jazdy.
może mało pali, ale i tak mu nie wybaczę tego hałasu!!!
kosztuje dużo, wsteczny haczy, jest głośny.
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 CDTI ecoFLEX 90KM 66kW