Ocena kierowcy - Opel Astra H Hatchback 5d

hallotron@poczta.onet.pl, 18 lat temu
Silnik 1.6 Twinport ECOTEC 105KM 77kW
Rok produkcji 2005
Opel Astra H Hatchback 5d 1.6 Twinport ECOTEC 105KM 77kW 2004-2008 - Oceń swoje auto
Świetny wygląd autka...trochę drapieżny i sportowy wygląd. Inne drobne mankamenty nie wpływają znacząco na bardzo dobrą ocenę tego auta. Brakuje oceny "bardzo dobrze".
Optymalny silnik dla tego auta: ekonomiczny i wystarczająco żwawy.
Przełączanie biegów przebiega lekko, ale przy szybkich przełożeniach z biegu na bieg są pewne trudności.
Mam koła 16" i opony 205/55 autko jedzie jak przylepione również na zakrętach.
Do przodu widoczność OK,ale do tyłu fatalna..czujniki cofania powinny być w standarcie.
Wszystko pod ręką, sterowanie radiem w kierownicy...tylko to fatalne włączanie klimatronika...trzeba wejść w menu komputera i dopiero odznaczyć autoklimę.
Bez zastrzeżeń...żeby odmrozić lub odparować przednią szybę włączamy przycisk dużego nawiewu skierowany na tę właśnie szybę.
Optymalny dla klasy kompakt..w focusie o wiele mniej miejsca,szczególnie w tyle.
Przydałoby się lepsze..
Optymalne..zawsze może być lepiej. Jednak z mojego doświadczenia wynika,że kto chce mieć oszczędny silnik najlepiej niech kupuje francuza.
Jednak nowe auto za drogie...ja kupiłem po jeździe testowej..auto jak nowe ale o wiele tańsze od nowego.
Bardzo dobry serwis OPLA w KROŚNIE woj.podkarpackie...miałem jedną drobną usterki nie wpływające na jazdę...chrobotanie przy kręceniu kierownicą. Teraz wszystko OK.
Żadnych poważnych usterek.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 Twinport ECOTEC 105KM 77kW [l/100km]