Ogólnie jestem zadowolony z auta. Wygodnie się pokonuje nim kilometry, natomiast drugi raz bym go nie kupił. Silnik nieco za słaby - lubię dynamiczną jazdę i potwornie zużywa olej (bez wycieków!). Jak się rozpędzi, to jest bardzo ok między 100-170. Gorzej jest przy 0-100.
Olej wiadrami trzeba dolewać. Przyśpieszenie średnie. Pracuje za to cicho.
Czasami zgrzyta wsteczny, ale to chyba tylko w moim egzemplarzu. Poza tym idealnie działa.
Prowadzi się doskonale. Po przesiadce z BMW byłem pozytywnie zaskoczony. Czasami celowo próbowałem wprowadzić go w poślizg przy dużych prędkościach i trzyma się jak przyklejony. Parkowanie też na plus.
Auto 13 letnie i 0 rdzy. Bardzo dobrze zabezpieczone. Dużym minusem jest wymiana żarówek w tym samochodzie. Głównie przez nadkole trzeba to robić.
Jest ok, nigdy nie miałem problemu.
Wszystko na plus, oprócz braku miejsca na kubki/butelki.
Automatyczny climatronik daje radę. Wentylator nie hałasuje mocno i dość precyzyjnie dostosowuje temperaturę. Chłodzenie na 5+. Mechanizmy wewnątrz natomiast skrzypią przy zmianie ustawień. Co ciekawe na wyłączonym zapłonie również potrafią się przesuwać. Kiedyś musiałem spędzić noc w aucie i przez to skrzypienie nie mogłem spać.
Ani kierowca, ani pasażerowie nigdy nie narzekali.
Głośniej się robi przy 120km/h. Na postoju nie słychać w ogóle silnika.
Części w przyzwoitych cenach + duża dostępność zamienników. Duże spalanie paliwa. Ogólnie mogę powiedzieć że tanie w utrzymaniu.
Czujnik zbiorniczka płynu chłodniczego - 120zł (oryginał)
Mechanizmy wentylacji skrzypią i żyją własnym życiem - nie naprawiałem
Tylna szyba przestała działać (elektryczna) - nie naprawiałem
W duże mrozy problem z otworzeniem tylnej klapy (elektryczne otwieranie, ale można się dostać przez tylną kanapę)
Radio potrafi się samo włączyć i wyłączyć w deszczowe dni.
Właściwie brak. Głównie wymiana części eksploatacyjnych jak w każdym. Duże spalanie oleju - ten typ tak ma.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 Twinport ECOTEC 105KM 77kW