nowe auto warte swojej ceny, zapłaciłem 47k i trudno w tej cenie znaleźć coś porównywalnego w klasie c;
pracuje równomiernie ,jak na taką pojemność trudno się czegokolwiek czepić ,dynamika niezła ,klima zabiera trochę mocy ale niektóre komentarze na tym forum odnośnie tego są przesadzone ;
przełożenia raczej krótkie ,piątka mogłaby być trochę dłuższa ,jak dotąd OK;
bardzo pewnie trzyma się drogi zapewniając zadowalający komfort ,felgi 16\" są niezbędne!trochę wrażliwy na koleiny,można bez większego zmęczenia robić długie trasy, trudno tu się czegoś czepić;
na pewno lepsza niż w nowej astrze ,fajne duże lusterka ale czujniki parkowania się przydają;
nie jest źle ale w auta koncernu VAG są lepiej dopracowane, w astrze trochę trwa uczenie się, o kierunkowskazach napisano już dużo więc nie będę się powtarzał- jako tako je opanowałem po 2 miesiącach, żeby móc schować drobiazgi dokupiłem podłokietnik co było niestety równoważne z utratą m-ca na butelkę, jednym słowem trzeba kombinować; za nisko sterowanie wentylacją,nawiewami i klimą ;trochę sytuację ratuje wyświetlacz i sterowanie z kierownicy; siedzi się wygodnie-fotel można do każdego dopasować;
klima ręczna spisuje się poprawnie chociaż pasażerowie z tyłu narzekają ,że do nich chłodek dociera trochę mniejszy mimo nawiewu na tył, ogrzewanie w zimie działało w pełnym zakresie po przejechaniu około 4-5 km., problem z zaparowanymi szybami w ogóle nie występował;
dla rodziny 2+2 jest ok.,do bagażnika zmieściła się kosiarka do trawy, nie było także problemu z przewozem średniego roweru ,oczywiście coś tam trzeba było złożyć, wcześniej myślałem o zakupie używanego vana ale obecnie jestem przekonany że do normalnego użytkowania astra jest jak najbardziej wystarczająca;
nie jest to diesel wiec jest ok.-przynajmniej do 120- 130 km/h, dlatego uważam ,że piątka jest za krótka ale ale za to całkiem dynamiczna czyli coś za coś;
przy jeździe w cyklu mieszanym ,w większości w mieście, wyszło 8,3 l.trzeba jednak uważać na zbyt ciężką nogę;
jak wyżej,
ma dopiero 4 tys. więc nie ma prawa (chyba) cokolwiek się zepsuć; mimo jazdy czasami na kiepskich drogach nic nie trzeszczy ,spasowanie elementów dobre;
jak wyżej;
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 ECOTEC 115KM 85kW