Układ hamulcowy
: kocham hamulce!!!! już nie raz \"wyratowały mnie\" z opresji :))sprawne jakby wiedziały kiedy i jak mocno chcę je użyć, rewelacja
: lakier super miękki,do bani!dotknęłam delikatnie dzwiami auto sąsiada, na jego nie było ani śladu na moich dzwiach biała plama:(
generalnie wszystko ok, są pewne drobiazgi a może to ja jestem czepialska....zobaczymy co na stukot w okolicy sprzęgła powiedzą na 1 przeglądzie.....
jestem kobietą więc może po części się nie znam;)auto zakupiłam w salonie i mam je od 4m-cy, silnik w porównaniu z poprzednim autkiem pracuje super aż miło posłuchać jego mruczenia;)ale czasem nie wiem dlaczego spada jego moc na ułamki sekund,to tak jakby\"zabrali konie\" podobno to normalne w takim silniku ale nie wiem czy napewno.
płynna i szybka zmiana biegów bez\"szarpania\" praktycznie można zmieniać biegi jednym palcem-dosłownie
świetnie trzyma się drogi a uwierzcie mi lubię agresywną jazdę, skręt rewelacja praktycznie mogę wcisnąć się wszędzie gdzie chcę bez obaw że coś przerysuję etc....chyba kobieta projektowała to auto:)
tylna szyba troszkę mała ale zawsze są lusterka;)niestety trzeba się trochę pilnować ale spoko...
świetnie rozmieszczone wskaźniki i przełączniki, czytelne, możliwość dostosowania jasności do warunków, brawo!siedzenia przednie super wygodne co w dalszej trasie ma ogromnie pozytywny wpływ, regulacja miejsca dla kierowcy również super, pomyślano o wszystkim
ogólnie w porządku ale bez \"klimy\" parują szyby pomimo włączonego obiegu, ogrzewanie 100%, chłodzenie również,
niesamowicie dużo miejsca dla pasażerów, to ważne zwłaszcza w dalszych trasach, nawet dla :środkowego\":), o przestrzeni dla kierowcy nie wspomnę, miejsca jest dość,
w środku słychać tylko lekki szmer silnika, przy prędkości 150km/h i wyższej jest mruczenie ale to norma, generalnie żadne hałasy nie rozpraszają kierowcy,
początkowo auto pochłaniało paliwo w zastraszającym tempie, teraz już jest ok, porównując spalanie po mieście corsy 1,4i a astry jest naprawdę nieznaczna różnica a komfort...bez słów,w trasie to astra wygrywa a jednak dziwne...silnik większy, mocniejszy, a pali mniej niż poprzedni opel,niewiele ale zawsze,oczywiście jeśli nie \"popędzę\' koni:)))ale tak się czasem nie da,norma
w porównaniu do cen innych aut cena przyzwoita choć jeśli można byłoby astrę kupić nieco za mniejsze pieniążki to nikt nie miałby nic przeciwko prawda?
autko z marca tego roku kupione w maju, więc wszystko jest na 6, zobaczymy jak będzie później
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 ECOTEC 115KM 85kW