Ocena kierowcy - Opel Astra G Sedan

KRATA LUBLIN, 19 lat temu
Silnik 2.0 16V 136KM 100kW
Rok produkcji 1999
Opel Astra G Sedan 2.0 16V 136KM 100kW 1998-2000 - Oceń swoje auto
Ekonomiczy- Bardzo dobry dla biednego studenta, któremu nagle wpadł pieniądz, lub dla statecznego męża. Jednak jak ktoś chce poszpanować, to NIE MA CZYM. Niech taki kupi sobie coś z przynajmniej 110KM. Ogólnie da się ruszyć ze świateł z odpowiednim skutkiem. Wystarczający na polskie drogi. Jestem bardzo zadowolony. I klima mi narazie nie potrzebna - bo zimno.
w silniku 2,0DTL jest TYLKO: 80KM , gdyby było z 95 to rozumiem, a tak-?? . Troche mało. Na piątce nie ma co wyprzedzać, chyba, że powyżej 120km/h. Czwórka jest w porządku do 130-bez problemu i ładnie wyprzedza. Na piątce 60- to się można toczyć, ale nic więcej - peugeot 307 110KM to wyprzedza lepiej, jak ten na czwórce.
bez zarzutów. Gdy zimna, to ciężko biegi wchodzą.
w porządku - twardy, bardzo dobrze się trzyma na zakrętach, lepiej niż peugeot 307. Na śliskim - troche rzuca tyłem, bo ma ciężki przód i tył ciąga za sobą, ale to szczegół.
widoczność dobra, z tyłu trochę zasłania wycieraczka,
brak regulacji fotela pasażera, szyberdach zamiast klimy- niezłe rozwiązanie
nie ma klimy, ale lepiej niż w Peugeot 307 i Megane
z tyłu więcej miejsca niż w Oktawii, z przodu też przestronno, duży bagażnik,
w dieslu: tragedia przy odpalaniu w zimie - ale to norma, na ciepłym silniku i niewysokich obrotach ok, na bardzo wysokich obrotach - znośnie
Zużycie paliwa przy jeździe ekonomicznej: miasto-nie w centrum, bez korków-6,5-7, trasa-do 90km/h-max5,5- trzeba sie starać i nie śpieszyć, mieszany ruch-6,2-6,6; Energiczna i bardzo energiczna jazda: miasto-8-9, trasa140-150 non stop i wyprzedzanko-6,5, mieszany 7,5-8,5. Tak więc wszystko zależy od stylu jazdy. MI NIE WZIĄŁ WIĘCEJ NIŻ 6,65 W MIESZANYM.
DROGI samochód. ja dałem w listopadzie 29 tys za 2,0DTL; ´99rok; ABS; 4 poduszki; -
Mam go krótko, więc nic nie moge powiedzieć: "zacina" się ABS - raz działa , raz nie - mam nadzieję , że to wina czujnika, a nie piasty. Nie miałem czasu naprawiąć. Poprostu czasem ABS nie działa, ale po 2-15 km się włączy i jest ok przez 2 dni.
Mam go krótko, więc nic nie moge powiedzieć: przez 4 miesiące nic poważnego się nie stało.
Opel Astra G Sedan