Naprawdę fajne autko a mam porównanie z rynkowym konkurentem Focusem. Gdybym miał wybierać miałbym niezły zgryz, Golf jest droższy, a francuzy to przetestowany chłam.
1,4 - 90km, uważam że to najmniejszy rozsądny silnik do tego samochodu. Jeśli niezależy ci na osiągach to jest super. Na trasie spokojnie wyprzedzisz i nie dostaniesz zawału serca na widok TIRa z naprzeciwka.
Bardzo dobra, bez problemów z wrzucaniem biegów. Lewarek jest krótki, mozna sportowo zminieać biegi.
Świetny, zrobiłem raz niezamierzony test łosia jadąc 90 km/h (wypadła mi przed maske piłka) i wyszedłem z tego bez problemów. Uważam że jest porównywalny z legendarnym Focusem (na 15 oponach)
Ok do przodu, ujdzie też do tyłu.
Wszystko pod ręką, ale Focus jest lepszy. Widać już lata konstrukcji.
Daje radę.
4 osoby bez problemu, cjociaż jeździłem już trasy w pięcioro (dorosłe osoby)
Do 140 rozsądnie później już męczy.
Rozsądne spalanie w okolicach 7,5-8 litrów i to mimo ciężkiej nogi. Samochód już dawno po gwarancji wię serwisy są w rozsądnych sumach.
Warto, bardziej opłacalny od golfa czy japończyków.
Właściwie brak, ale samochód jest praktycznie goły jeśli chodzi o wyposażenie dodatkowe a i przebieg mimo 8 lat niewielki bo 70 000 km (tak to możliwe - mam jeszcze służbowego Focusa).
Jedna wpadka - spalony rozrusznik. Prawdopodobnie nieodbił kluczy po przekręceniu w stacyjce i rozrusznik cały czas kręcił wyjąc przy tym całkiem głośno. Niestety zanim dojechałem do mechanika (5 km) buchnął dym i samochód stanął. Niestety to frogi element - w aso ok 700 pln więc zregenerowałem (200 pln) ale po pół roku padł. Tym razem było taniej ale z lepszymi częściami bo od 3 lat jeździ niezawodnie.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 90KM 66kW