: Świetne zawieszenie,silnik też bardzo dobry.
Nie miałem przekonania na początku do tej marki,ale cieszę sie z wyboru.Za nie duże pieniądze otrzymujemy :bardzo wygodny,pakowny ,oszczedny samochód za stosunkowo nieduże pieniądze o nadal świeżej stylistyce.Naprawde polecam to auto.
Silnik jest bardzo dynamiczny na wyzszych obrotach przyspieszeniem przypomina dobrą \"benzynę\".Kultura pracy przyzwoita.TDI 90,mniej dynamiczniejszy od DTI 101,jak i kultura pracy na korzyść OPLA.Całkiem przyzwoity motor i na łańcuszku rozrządu.Duży plus.
W mojej ASTRZE bardzo precyzyjna.Biegi wchodzą lekko ,łącznie z wstecznym.Mogłaby mieć trochę niższe przełożenia na 5 biegu,ale nie jest żle.
Czytałem opinie,że ASTRY są twarde.Ja jestem zachwycony zawieszeniem,bo jest swietnym kompromisem komfortu i właściwości trakcyjnych.Bardzo komfortowe,jak na proste rozwiązania konstrukcyjne.Naprawde świetne,a zarazem najmocniejszy punkt w tym aucie wedlug mnie.
W małym stopniu przeszkadzają przednie slupki,ale nie jes żle.Do tyłu jak na kombi i tak dobry rezultat.
Tutaj bez wachania 5.Wszystko na miejscu tam ,gdzie byc powinno.Wszystko obsługiwane intuicyjnie i bardzo czytelne.
Ogrzewanie dobre.Chłodzenie przy włączonej klimie OK.
Spodziewałem sie przed zakupem,że miejsca bedzie mniej,ale byłem zaskoczony.Miejsca wystarczająco dla pasażerów,jak i kierowcy.Bagaznik duży,a po rozłożeniu siedzeń:mała ciężarówka.
Mogłoby być lepiej ,ale całkiem przyzwoicie.
Jak na tak praktyczne ,bardzo wygodne auto bardzo dobrze
Jak na razie klocki i żarówki.
Brak.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 DTI 101KM 74kW