Ocena kierowcy - Opel Astra G Kombi

Silnik 2.0 DI 82KM 60kW
Rok produkcji 1999
Opel Astra G Kombi 2.0 DI 82KM 60kW 1998-2004 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Zawieszenie : jest wygodne i bardzo dobrze trzyma sie drogi. Ten samochód tak sobie płynie po drodze w porównaniu z focusem (skoczkiem) jestem z niej zadowolony.
Silnik : pompa wtryskowa
Zawieszenie : końcówki drążków juz padły mi 4
samochód oceniam dobrze. bardzo źle serwis w Skierniewicach dopiero po wydaniu prawie 3 tyś. znaleźli usterkę w pompie . wcześniej ze niby elektro zawory szwankują ze egr ze przepływomierz że paliwo złej jakości. Pojechałem do tutejszego specjalisty od dieseli i po 10 min powiedział ze to pompa i zainkasował 40 zł gdyby nie moja głupota z serwisem to bym miał regenerowaną pompę.
Kultura pracy fajna :) jest taki dośc szlachetny jak na diesela oczywiście. 82 wystarczają do przemieszczania się w mieście jak i na trasie do 140-150
strzynia to duzy plus tego samochodu ładnie chodzi, bez problemów, dobrze zsynchronizowana.
tutaj mogłoby być lepiej. Trzyma sie drogi, jest dosć miękki i dzięki temu wygodny,
widać wszystko duże lusterka spore szyby jedynie przedni słupek trochę zasłania na zakrętach powiedzmy 110 -120 ST
niemiecki samochód więc nie ma sie do czego doczepić.
dla kierowcy i pasażera z przodu ok z tyłu raczej średnio, bagażnik to rekompensuje bo na prawdę jest pojemny. Mam do porównania focusa rocznik 2003 i Astra ma dużo bardziej ustawny.
słychać wszystko nie ma dramatu można rozmawiać nie podnosząc głosu jadąc 140km/h mogłoby być ciszej. o dziwo silnik słychać najmniej do 3000 obrotów
zaznaczę ze od 1.5 roku jeżdżę z przytartym przestawiaczem kąta wtrysku w pompie wtryskowej. to jest samochód na trasę. Nioe ma sie co oszukiwać.
kupiłem aśkę za 15 tyś wrzuciłem 4 i mam do wrzuvcenia jeszcze troche głównie blacharka ( ktos nie umiejętnie naprawił maskę i teraz jest całą do wymiany)
nie jest źle z uszkodzoną pompą od 1.5 roku nicsie z nim nie dzieje normalne wymiany eksploatacyjne.
pompa wtryskowa podejrzewam że kupiłem z uszkodzoną

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 DI 82KM 60kW [l/100km]

6,5