: Silniczek pomimo tylko 82 KM całkiem niezle sobie radzi
Bardzo dobre auto w przytępnej cenie.Mój rocznik z tym silnikiem chodzi teraz w granicach 11 - 12 tyś PLN. Samochód wart swojej ceny. To napewno jeden z lepszych Opli w historii
Silniczek całkiem dobry 2,0 DTL bez intercolera 82 KM.Elastyczność na zadawalającym poziomie.Ładnie rozpędza się na 3,4,5 biegu. Ogólnie jestem fanem diesla i nie wyobrażam sobie jazdy benzyniakiem.Maksymalny moment obrotowy 185 Nm robi swoje.
Skrzynia biegów pracuje dobrze. Czasem coś zachaczy, ale to wynika bardziej z mojego pospiechu niż z wady konstrukcyjnej...Przyjemnie się zmienia biegi. W tym względzie widać postęp w stosunku do poprzednich modeli.
Zawieszenie...Można powiedzieć, że swietne.Sprężystość połaczoną z miekkościa. Czuć pewnośc w zakrętach, przy czym miękko wybiera nierównosci.Układ jezdny jest pacerny i wytrzymuje na naszych bezdrozach.
Widac wszystko i wszystkich. Dzuzy plus za lusterka, choc oczywiscie powiększają i żbliżają obiekty.
Wszystko uporzadkowane i na swoim miejscu...Minus za brak uchwytu na napoje. Przydałby się też podłokietnik.
W tym względzie też ok...Klima wydajna i ogrzewanie też daje ciepełko w autku.
Miejsca sporo, kabina przestronna.
całkiem cichutko jak na dieselka....bywa ciszej niz w niejednej benzynie vide Daewoo Lanos...:)
Spalanie w normie...Miasto 7 - 7,5, Natomiast trasa 5 - 5,5.
Auto bardzo przyzwoite. Oferuje wiele za umiarkowana cenę..Polecam każdemu
Na razie odpukać wszystko w porządku...Drobiazg w postaci przepalonej żarówki H7 należy uznąć za przypadek bez znaczenia.
NIC
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 DI 82KM 60kW