: Bardzo przaktyczne i poręczne autko z niskimi kosztami eksploatacji.
Bezproblemowe auto z niskimi kosztami eksploatacji i bardzo praktyczne.
Kultura pracy jak przystało na tradycyjnego diesla bez Common rail, czuć wibracje ale chodzi równiutko.Moc 82kM pozwala na poruszanie się bez większych emocji-typowe \"toczydło\".Elastyczność dość dobra oprócz 5 biegu. Poniżej 1900obr.prawie się nie rozpędza. Pali na \"tyk\".
Jedynka nie zawsze wchodzi lekko.
Zawieszenie dość sztywne, ale bezpieczne, bez żadnych niespodzianek na prostej i na zakrętach. Nie jest to samochód do jazdy sportowej. Tylne zawieszenie mojego kombi posiada pneumatyczne amortyzatory co podnosi prześwit i pozwala na większe dociążenie.
Trochę przeszkadzają mi szerokie słupki przednie. Do tyłu ok.
Jak w typowym kombi. Siedzenia łatwo się składają i powstaje równa podłoga. Całe oprzyrządowanie w zasięgu kierowcy, trochę mało schowków, dobra jakość wykończenia
Nagrzewa się dość długo, szczególnie w zimie. Często zaparowują szyby.
Jestem dość wysoki (183cm) i dla mnie jako kierowcy miejsca na nogi jest na styk, nad głową ok. Nie mam regulacji kierownicy. Z tyłu wygodnie mają pasażerowie średniego wzrostu.
Diesla słychać cały czas, a powyżej 120km/h robi się już głośno.
Oprócz kosztów paliwa ponoszę tylko koszty przeglądów 1 raz w roku po 15tkm, które są raczej niskie.Codziennie dojeżdżam 15 km do miasta i spalanie nie przekracza 6l/100km
Obecnie ten rocznik jest całkiem tani, a jakość i solidność konstrukcji jest bardzo przyzwoita w klasie kompaktów
Wymiana żarówek 1 z tyłu i 2 z przodu w ciągu 2lat
Żadnych usterek. Auto jak na razie niezawodne. Przy 175000 musiałem wymienić wszystkie tarcze hamulcowe ale to zużycie eksploatacyjne.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 DI 82KM 60kW