: Silnik Isuzu. Nie spodziewałem się, że jest taki ekonomiczny.
: centralny zamek nie zawsze domykał tylne drzwi
Za całokształt ocena 4+ Bez zastrzeżeń. Bardzo ekonomiczny, wygodny, cichy, dość tanie części i dużo zamienników.
Dość cichy jak na diesla, elastyczny, dobre przyspieszenie od 2200 obr.
Wszystko ok, bez zastrzeżeń.
Autko bardzo komfortowe - bez fajerwerków, idealnie trzyma się drogi i co bardzo wazne nic nie stuka
Widoczność dość dobra. Z tyłu ... ale to kombi. Bardzo przydatna regulacja wysokości fotela. Na ocene 4+
Tak jak każdy niemiecki samochód: prosty w wykonaniu, dobre jakościowo elementy. Nie słychać świerszczy :-) Bez udziwnień co mi się bardzo podoba
Klima i ogrzewanie znakomite. Czasami w deszczu lubi parować szyba przednia ale po włączeniu wentylacji na następny ząbek wraca do normy bardzo szybko.
Z przodu dość komfortowo - nooo może troche mi przeszkadza oparcie, które jest trudno dopasować a garbaty nie jestem :-) Z tyłu nie marudzą - może dlatego, że poprzedni samochód (Peugeot 206) był mniejszy.
Jak na diesla bardzo cichy.
Silnik Isuzu: spalanie rewelacja ale ja mam lekką noge.
Zawsze może być taniej ale na tle innych samochodów wypada dobrze.
Tylko wymiana oleju i filtrów, rozrząd i troche drobiazgów - właściwie niezawodny samochód
Poważnych usterek brak. Narazie usunięta jedna - centralny zamek nie zawsze domykał tylne drzwi (przetarte kable drzwi/kabina)
- zużycie paliwa dla silnika 1.7 DTI 75KM 55kW