Ocena kierowcy - Opel Astra G Kombi

Garet, 16 lat temu
Silnik 1.7 CDTI 80KM 59kW
Rok produkcji 2008
Opel Astra G Kombi 1.7 CDTI 80KM 59kW 2003-2009 - Oceń swoje auto
Silnik : Panowie inżynierowie z Isuzu...duży szacunek dla was.
Polecam!!! Naprawdę bardzo fajne autko. Główne zalety mojego modelu to silnik i zawieszenie.
Jak dla mnie REWELACJA jak na 1,7 i 80 KM. Poprzednio jeździłem Astrą 1,6 16v 100 KM i powiem, że w trasie to ten diesel przy tych samych prędkościech i bez żadnych redukcji zbiera się lepiej niż stu konny bebzyniak. Tutaj jest naprawdę BARDZO dobrze. Świetny trzeci i czwarty bieg. Do 130 km/h cicho nie ma się wrażenia, że jedzie się Diesel'em.
Też bardzo dobrze. Przy prędkości 120 km/h jest 2750 obr/min. Przy 130 jest 3000 obr/min. Według mnie to super. Myślę, że szósty bieg mimo tego wszystkiego byłby bardzo przydatny przy szybkiej jeździe autostradowej powyżej 160 km/h (obroty + ekonomika) No i ten gwizd turbinki ;)
No to jest przecież Astra II!!! Na ostrych zakrętach Golfy IV 1,9 TDI po prostu zostają z tyłu (to piszę na podstawie jazdy Astrą II 1,6 16v 100 KM hatchback na seryjnym zawieszeniu i seryjnych oponach) Heh...było ostro ale sie chłopcy z Golfa mocno zdziwili :))
Standard
Jest OK w tej klasie.
Jest klima więc para znika szybko i latem jest COOL. W zimie ogrzewanie grzeje bardzo szybko mimo, że wskaźnik temp. silnika idzie do góry leniwie.
Standardowo.
Do 130 km/h cicho a później szum powietrza. Na zewnątrz też cichutko, mięciutko pracuje ten Diesel.
REWELKA! Nieco ponad 900 km na zbiorniku paliwa (45 L) w trasie jadąc płynnie bez niepotrzebnych przyspieszeń i chamowań w przedziale 120-140 km/h. Na długiej trasie, na niższych biegach nie kręciłem go więcej niż do 2500 obr/min. Myślę, że można by jeszcze oszczędniej (90-100 km/h) ale to może na emeryturze :)
Nie mam krzywdy.
Na razie niccc.