Jestem bardzo zadowolony z tego auta. Jeżeli ktoś marzy o aucie z charakterem i temperamentem to niewątpliwie to jest to. Moja wersja to 1.8 116 KM w wersji sportline. Nic dodać i nic ująć czysta przyjemność z jazdy.
silnik bardzo elastyczny i mocny, przy kołach 16\'\' 205 trzeba naprawdę pilnować w czasie przyśpieszania. Niestety odbija eis to na zużyciu paliwa - powyżej 10 l/100 km. Poza wymianą oleju i filtrów nic więcej nie robiłem z prac bieżących.
Tu muszę powiedzieć że dobrze, choć znane przypadki z problemem włączenia pierwszego biegu występuj i w moim modelu.
lepiej nawierzchni trzyma się chyba tylko pociąg. Koła 16\'\' 205/55 i jak to mawiają - pełna przyjemność. Wymieniłem po trzech latach lewy sworzeń drążka kierowniczego i tylne amory.
tutaj nie będę oryginalny -widoczność jak w kombi one rządzą się swoimi prawami. Mi osobiście przeszkadza przedni lewy słupek ale przy wzroście 190 cm muszę się z tym liczyć.
Kierownica wielofunkcyjna załatwia sprawę sterowania radiem. Pokrętła ogrzewania wentylacji i nawiewy są tam gdzie powinny być no i takie jak powinny. Dla mnie w złym miejscu są włączniki szyb.
nie mam powodów do nażerań - zwłaszcza po wymianie filtra p-pyłkowego.
Ja jestem wysoki i troche ciasno mi w tym aucie. Z tyłu dzieci też nie mają porażająco dużo miejsca na zabawe.
130 tys km i najmniejszych przecieków niepotrzebnych dźwięków, nawet przy dużych prędkościach
zużycie paliwa jest duże zwłaszcza przy gdy chce sie pocieszyć doskonałym silnikiem, średnioroczne zużycie w miescie to 9,5 l/100km. Na trasie auto spala w do 8,5 l/100km - oczywiście bez szaleństw.
za 4 00 euro chyba najlepsze auto w swoim segmencie.
Nic mnie osobiście nie dotknęło więc jestem zadowolony
Tutaj muszę niestety napisać o kłopotach z komputerem wtrysków. Jako że świece są tutaj mocno ukryte dopiero przy wymianie okazało się że puściła uszczelka pokrywy zaworów i olej spływał sobie do gniazda świecy. To niestety była przyczyna zniszczenia osłony świecy i przebicia co doprowadziło do zniszczenia komputera wtrysków - rok zabawy i 3 500 zł w plecy :(
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V 116KM 85kW