silnik 8V , w dolnym zakresie obrontów - mało dynamiczny, budzi sie tak naprawde dopiero powyżej 2500 obr/min - wówczas nie ma zastrzeżeń, wolno reaguje na pedał gazu - można się przyzwyczaić, ogólnie silnik ciuchutki na wolnych obrotach prawie nie słychać , głosno robi sie powyżej 120 km/h
nie mam uwag
jeżdziłem róznymi autkami róznych marek i moge powiedzieć że jedynie słynny volkswagen może byc konkurentem dla astry II pod względem warunków trakcyjnych ( moje opony 195x60x15 ), auto jest faktyczne przylepione i nawet przy duzych prędkościach nie zaskakuje kierowcy w ciasnych zakrętach
widocznośc przecietna do tyłu, do przodu ok ale w zakretach widoczność znacznie ograniczają słupki
zasadniczo wszystko pod ręką, aczkolwiek nie "lezy" mi dzwignia kierunkowskazów która pracuje z lekkim oporem ( być może to moje subiektywne odczucie ), nie bardzo pasuje mi także spsób rozwiązania trybu pracy wycieraczek, stopniowanie prędkości bardzo ospałe
nie mam zastrzeżeń, nawiew całkiem niezły, przy włączonej klimie dodatkowa opcja " turbo " wtedy trzeba uważać bo fryzura będzie w nieładzie :) , mała uwaga - jesli pada deszcz paruja dośc szybko szyby i wówczas trzeba zakres nawiewu zwiększać nawet do III ( chodzi o tylne szyby )
bez rewelacji, z przodu w zasadzie ok, ale przy dłuższej podróży z tyłu kłopot z nogami będa miały wyższe osoby , miejsca na bagaż bardzo duzo , mam wersję kombi
cichutko na wolnych obrotach , głosniej powyżej 120 km/h
dane które wpisałem sa rzeczywiste w minimalnym średnim spalaniu i maksymalnym średnim spalaniu bo takiego pomiaru dokonałem , nigdy natomiast nie mierzyłem minimalnego zuzycia , prawda jest taka że jak ktos lubi poszalec to autko chetnie połknie i ponad 12 literków , mój wyniik 12,5 wynika z jazdy z prędkościami maksymalnymi dla każdego z przełozeń III i IV na odcinku prawie 400 km , stąd taki wynik :) apel do młodych niedoświadczonych - nie próbujcie !!!!
za w miarę rozsądne pieniążki jest to całkiem rozsądne autko, a jeśli ktoś ma z bogatszym wyposażeniem to juz pełnia szczęścia, dla rodziny 2+2 godne polecenia, jakośc a cena korelują ze soba idealnie, co jeszcze ważne - w miare przystepne cenowo części zamienne oryginalne, a ponadto mnóstwo róznych tańszych zamienników
w chwili obecnej nic się nie dzieje , jedyny drobiazg to luźne mocowanie lusterka wewnętrznego i nieuwazne dotknięcie przestawia je - tak jak mówiłem drobiazg
żadnych powaznych jak dotąd usterek i odpukać oby tak nadal !!!
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 8V 85KM 63kW