Generalnie samochód nie bez wad, jednakże za tą cenę - polecam.
Silnik dość dynamiczny, oszczędny (5-6l ON). W stosunku do masy auta idealny. Czuć jednak dziurę do 1800 obr/min - dlatego 4.
Bezproblemowa praca skrzyni biegów, biegi wrzucają się łatwo, aczkolwiek wiem że mogłoby być lepiej.
Auto doskonale mi pasuje - jest dość twarde - fajnie się trzyma zakrętów - wolę to od wygody i miękkości zawieszenia - dla mnie 5, ale trzeba być tego świadomym przed kupnem auta.
Do przodu dobra - do tylu trochę gorzej - ale również nieźle - w końcu to hatchback.
Fotele fatalne. Jak się jedzie godzinę to OK. Ale jak mi przyszło jechać na Chorwację to po 3-4 godzinach w lędźwiach na prawdę było czuć. Poza tym funkcjonalność w środku OK, - wszystko pod ręką. Moja wersja ma zmieniarkę i sterowanie radiem z kierownicy - bardzo się przydaje. Reszta rzeczy pod ręką, zegary czytelne.
Ogrzewanie bardzo słabe, wręcz fatalne. Przy -20stC ogrzanie auta do sensownej temperatury zajmuje 30min!!! Z klimatyzacją (nie mam klimatronica tylko manual), jest dziwna sprawa - na 1 jest OK ale ciut za slabo jak dla mnie - a na 2 jest mróz. Według mnie beznadziejna do regulacji, poza tym miałem 2 razy awarię klimatyzacji i raz awarię ogrzewania - wyciekł płyn chłodniczy. Dla mnie więc DNO!
Nie mam zastrzeżeń.
Niezłe, w środku nie słychać zawieszenia. Dla mnie OK.
Pomimo że miałem awarie w tym aucie, nigdy nie zostałem uziemiony a przejechałem nim dotychczas 130 000. Auto bardzo ekonomiczne. Rekordowo zszedłem do spalania 4,6l, ale tak normalnie jak dojeżdżam do pracy 1/3 miasto 2/3 trasa to pali 5l. Dlatego też max!