Samochód kupiłem obniżony, mimo to przy zwieszeniu nie grzebałem nic(sprężyny -4cm, seryjne amortyzatory) i wszystko było ok przez 2lata mojej jazdy. Auto spełniało swoją rolę, nie było awaryjne, dobrze sie prowadziło. Komfort według mnie przyzwoity. Trwałość również. Auto polecam, pod warunkiem że przed zakupem sprawdzimy czy wszystko ok, posłuchamy silnika itp..
Wadą jest pompa paliwa, jednak należy wziąć pod uwagę że pompę popsuł bosch -trzeba liczyć sie z regeneracją przy większych przebiegach. Moja jednostka oleju nie brała, ładnie paliła, u mechanika też mało kiedy byłem.
Auto posiadałem ponad 2 lata. Ogólnie jestem zadowolony, Oplowskie diesle 2.0 do najoszczędniejszych może nie należą, ale za to są na pewno wytrzymałe. Mankament silnika to pompa VP44 którą po 200kkm lubi trafić. Niestety i u mnie tak było, mogłem zregenerować i jeździć dalej, ale i tak planowałem sprzedaż. Ogólnie z auta byłem zadowolony, ceny części w normie, rozrząd na łańcuchu, spalanie da sie przeżyć, silnik w mojej opinii nie zawodny, oleju też mi nie piło. Auto według mnie godne polecenia, z tym że kupując trzeba sie liczyć z regeneracją pompy, robią ludzie, jeżdżą później dalej bez awarii.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 DI 82KM 60kW