Ocena kierowcy - Opel Astra G Hatchback

karol.81, 16 lat temu
Silnik 2.0 DI 82KM 60kW
Rok produkcji 1999
Opel Astra G Hatchback 2.0 DI 82KM 60kW 1998-2004 - Oceń swoje auto
Mógłby byc troche mocniejszy, jak się nagrzeje, jest dużo lepiej. Przy wyprzedzaniu pomaga turbinka:).
Generalnie ok. Ostatnio jakoś ciężej jedynka wchodzi.
Po wymianie drążka kierowniczego, wszystko wydaje się byc bardzo dobrze. Na zawieszenie nie można narzekac.
Moze byc, chociaż czasami trzeba się nagimnastykowac.
Daję ocenę dobrą, bo do doskonałości trochę brakuje. Klimatyzacja jest sprawna i przydaje się o każdej porze roku.
Często podróżuję w towarzystwie. Wszyscy sie czują komfortowo, wlącznie ze mną - kierowcą.
Diesel to diesel. Dopóki się silnik nie nagrzeje, to cichszy jest nawet traktor. Pozniej jest bardzo przyzwoicie.
Czytając inne raporty, widzę, że ten samochód może spalac mniej. Ja jednak jestem zadowolony. Jeżeli chodzi o naprawy, to na rynku jest dużo zamienników i raczej naprawy nie są drogie. Trzeba pamiętac o podstawowych zasadach użytkowania samochodu tj.:wymiana oleju/15000km, wychładzanie turbiny, itp. i powinno byc wszystko ok:).Ważne, aby przy dużych mrozach tankowac ropę zimową!
Przy moich potrzebach,nie mogłem chyba lepiej trafic. W codziennej jezdzie samochod spisuje sie b.dobrze, a w dlugich trasach jest komfortowy i szybki.
Na razie problem miałem tylko z oplowskim radyjkiem. Poza tym nie mogę narzekac.
W ktorymś momencie przestała działac turbina. Jednak, po wymianie zaworka podcisnienia, wszystko wrocilo do normy. Niestety, nie ma zamiennika tej cześci, ktora jest dosyc droga.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 DI 82KM 60kW [l/100km]

6,6