Oceny Opel Astra G Hatchback 1.7 TD 68KM 50kW 1998-2000

Najnowsze oceny Opel Astra G Hatchback 1.7 TD 68KM 50kW 1998-2000

3,9
~Mateusz
Hatchback 1.7 TD 68KM 50kW
Przy wypełnianiu formularza praktycznie większość ocen brzmiała dobrze. I właśnie to w tym samochodzie jest najlepsze ! Praktycznie pod żadnym względem nie jest idealny, ale tez i nie najgorszy. I właśnie dlatego jest tak lubiany. Z silnikiem 1.7 TD nie jest demonem prędkości,a i spalanie nie jest zbyt małe (około 6-7.5lita). Przez ponad rok użytkowania praktycznie nigdy mnie nie zawiódł. Pokonywałam nim dziennie okolo100 -120 km, ale rownież...
3,9
~Robert
Hatchback 1.7 TD 68KM 50kW
Podobno miłość rodzi się w bólach. początkowo nie byłem przekonany do tego samochodu ale z czasem okazało się, że za te pieniądze był to najrozsądniejszy wybór. Astra G wypada naprawdę dobrze jeżeli chodzi o bezawaryjność, ceny napraw czy przestrzeń wewnątrz auta, bagażnik także powinien zadowolić zapotrzebowanie. Jedyne co mnie boli to, że silnik jest słaby ma fatalne osiągi. Nigdy w życiu nie wybrałbym ponownie 1.7 TD. Ale jeżeli ktoś szuka...
3,8
~greg
Hatchback 1.7 TD 68KM 50kW
nie oczekiwalem od niego zbyt wiele i za wiele o niego nie dbalem a on w sumie swietnie sie spisal mam go 4 lata no i coz pare usterek w nim bylo ale dopiero przy 190000 i to takie typowe dla modelu jak pompa wtryskowa czy alternator. ale jak sadze wkazdym innym samochodzie mialbym cos podobnego- wszystkie cos maja i taka prawda. odpowiadal mi ten samochod teraz juz oczekuje czegos wiecej ale nie jestem nim rozczarowany a na dowod powiem ze...
~kuba_wesołowski
Hatchback 1.7 TD 68KM 50kW
Jak w tej cenie polecam taki samochód może najmniej nie pali, jakiś szybki też nie jest, ale dla mnie osoby która zaczynała dopiero jeździł błędy takowe popełniała i czasem dobijała nie świadomie ten samochód służył sporo czasu bez żadnych usterek czy brzydkich niespodzianek, dla mnie on służył jako samochód do nauczenia się jazdy, polecam na pierwsze auto
4,2
~Kuc
Hatchback 1.7 TD 68KM 50kW
Bardzo dobry samochód z bardzo średnim silnikiem, przejechałem nim 60000 km. Części są tanie, niewiele rzeczy się psuje. Przy tym przebiegu w moim oplu padła pompa wtryskowa, miałem kilka drobnych stłuczek i samochód przetrwał je bez najmniejszego problemu, polecam na pierwszy samochód każdemu, jednak z silnikiem benzynowym ;)
4,3
~Robert
Hatchback 1.7 TD 68KM 50kW
Całkiem fajne auto za nieduże pieniądze, w miarę ekonomiczny silnik może niezbyt się wrzuca na obroty ale ogólnie nie jest źle. Samochód ma już 10 lat a wciąż jest w niezłym stanie, dobrze wygląda i nieprędko go zmienię. Można go polecić na pierwsze auto lub samochód do miasta nieduży a wygodny i przestronny, dosyć tani no i co ważne niezawodny.
3,7
~heniekg@vp.pl
Hatchback 1.7 TD 68KM 50kW
Samochód jest stary i ma duży przebieg,dlatego na drobne mankamenty można przymknąć oko.Na nadwoziu są drobne ogniska korozji.To nie pierwszy opel z jakim mam do czynienia i z żadnym nie było problemów
3,1
~Zdzichu98
Hatchback 1.7 TD 68KM 50kW
Czesci do oplowskiego silnika sa tansze niz do Isuzu, ale naprawy i tak sa drogie. Ciezko o speca od diesla. Silnik slaby, leniwie sie zbiera, pali tyle co 100konny odpowiednik na benzynie. Na plus cynkowana karoseria = brak rdzy. Autko mile dla oka, wygodne, ale awaryjne. Jak juz, to na pewno nie brac diesela. X17D to dla mnie porazka osobiscie. Nie polecam.
4,3
~growoj@onet.eu
Hatchback 1.7 TD 68KM 50kW
Całokształt oceniłem na "dobrze" ale spokojnie mogę dodać duży plus!Przebieg może nie jest duży ale jeżdżę regularnie w każdych warunkach (lato,zima) i autko nie zawiodło mnie nigdy. Poprzednio jeździłem Roverem i trochę trudno było mi się z nim rozstać ale teraz też będzie tak samo, a może jeszcze trudniej.
~Binio
Hatchback 1.7 TD 68KM 50kW
Polecam. Tani w utrzymaniu. Zawieszenie wręcz stworzone na "Polskie Drogi". Mam wersję Club z klimą, w której brakuje mi tylko zagłówków w tylniej kanapie, no i ten silnik mógłby być już z intercoolerem. Trochę za słaby. (Wcześniej miałem auto z 2,5 V6 170KM, 2,0 140KM i 1,8 144KM) Moje auto jest w pełni serwisowane do końca, sprowadzone.
Opel Astra G Hatchback