Polecam astrę tym, którzy szukają auta mało oryginalnego nie rzucającego się w oczy. Astra oferuje za to porządny standard wykonania przyzwoity silnik (polecam 1,8 115 KM) i niezłe właściwości jezdne. Spalanie mogłoby byc niższe zwłaszcza można to odczuć w mieście:(
Mam astrę z silnikiem 1,8 115KM i jestem z niej zadowolony. W porównaniu do wersji 1,6 (100KM) odczuwa się różnicę w mocy. Przyspiesza zadowalająco także na 5biegu. Nie jest to żaden rekordzista prędkości i przyspieszenia ale mnie wystarcza.
Bez fajerwerków, skrzynia chodzi przyzwoicie. Biegi wchodzą na swoje miejsce bez problemów ale do idealu daleko. Wiele aut z tego rocznika ma lepiej dopracowane przełożenia skrzyni biegów.
Lubię jeździć astrą, jest niska fajnie trzyma się w zakrętach można pojechać wtedy trochę szybciej. Polecam szersze opony 195 i więcej. Jak dla mnie astra jest za miękka.
Duży minus za słupki boczne, które do dziś mnie denerwują. Plus za duże lusterka boczne. Naciągane 4gwiazdki :)
Sterowanie radiem w kierownicy to fajne rozwiązanie. Reszta też w porządku
Z przodu wygodnie, z tyłu ciasno. Auto dla 4 osób. Astra nie wyróżnia się ani na + ani na - w porównaniu do konkurencji.
Bardzo dobrze do 120km/h później hałas zaczyna przeszkadzać.
Podarowałem sobie ASO bo przesadzają z cenami. Części zamienne w przystępnych cenach a poza tym nic dużego nie musiałem jeszcze (puk puk) naprawiać. Klocki filtry olej i to wszystko. Duży wybór używanych części na giełdach to też zaleta nie?
Jedna z najlepszych proporcji jakości do ceny. Pod tym względem ścisła czołówka naszego rynku.
Wymieniłem mechanizm przesuwania szyby ( elektryka). Czy ktoś jeszcze miał taką usterkę?
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V 116KM 85kW