: świetna równa praca nawet w tródnych warunkach pogodowych
Nie żałuje ani złotówki i mimo rocznika 1998 auto naprawde daje rade.
Świetna elastyczność, nie ma konieczności redukcji biegów podczas wyprzedzania (choć wiadomo, że po zredukowaniu jeszcze lepszy efekt:))
Doskonała praca silnika, w mrozy przy -27 stopniach pali na dotyk i trzyma równiutkie obroty.
niewiem ale może tylko w moim modelu drugi bieg podczas redukcji z biegu wyższego czasami opornie wchodzi( ale też bez przesady :))
autko bardzo równo i stabilnie trzyma się drogi, kierownica reaguje na najmniejszy ruch. świetna robota
jestem przecietnego wzrostu i nie mam absolutnie zadnych problemów z widocznoscią tym bardziej, że autko posiada regulacje fotela i kierownicy góra-dół
mimo, iż wentylacja i ogrzewania kiedy trzeba to szybko ogrzewa a kiedy trzeba to też nieźle chłodzi ale daje 4 bo na czwartym poziomie dmuchawa bardzo głośna.
PS. ale nawet w zime nie ma potrzeby włączać czwartego poziomu gdyż na drógim dosłownie w 2min robi się już bardzo ciepło.
przestrzeń kierowcy bardzo dobra zważywszy na regulacje kierownicy i siedzenia góra-dół.
przestrzeń pasażerów jest mi obca bo nie jeżdze jako pasażer :)
wiadomo silnik benzynowy pracuje ciszej niż diesel i do 140 km jest niezłe wyciszenie, potem robi się troszkę za głośno no ale też bez przesady bo radia nie zagłuszy :)
jak na 1.8 16V złużycie paliwa nie zaskoczyło mnie niczym bo w mieście max 10L/100km spali, Trasa 7L/100Km (bez szaleństw 100-120km/h), tryb mieszny 8-9L zależy od numery buta :) (testy były robione w zime wiec w temperaturach dodatnich napewno się zmniejszy)
WOLE MIEĆ 1.8 CO PALI 1 LITR WIECEJ I NIE MATRWIĆ SIĘ CZY ZDĄRZE WYPRZEDZIĆ CZY NIE NIŻ JAKIEGOŚ 1.4 PALĄCEGO KTÓRY WYCISKA OSTATNIE POTY NA 5-TYM BIEGU PRZY 120KM/H !!!!!!!!!
za tą cenę nie widzę leprzej propozycji a przed zakupem długo rozwazałem parę innych samochodów.
Po wymianie podstawowych rzeczy czyli płyny i filtry jak narazie spokój i mam nadzieje, że tak zostanie :)
na razie brak poważnych usterek.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V 116KM 85kW