: Silnik 1.6 bardzo dynamiczny jak na jego pojemnosc.
Jest to samochód przeciętny z średniej polki za przystępną cenę, niewyróżniający się z pośród innych samochodów w codziennym ruchu.Mogę powiedzieć, ze jestem szczęśliwym posiadaczem tego samochodu a dokładnie wersji 8v która charakteryzuje się mniejsza awaryjnością od bardziej popularnych jednostek 16v.Jest to samochód wprost stworzony do ruchu miejskiego(dynamika,ergonomia ),za to poza miastem lub na autostradzie wypada już trochę gorzej,po pierwsze drastycznie wzrasta spalanie a po drugie ze skalowanie skrzyni biegów nie pozwala na rozwijanie zbyt dużych prędkości.Prędkość 120 km/h wydaje się być najbardziej przystępna dla tego samochodu, powyżej 140km/h w aucie jest zbyt głośno co skutkuje obniżeniem komfortu który doceniam na dłuższej trasie.Podsumowując jest to dobry samochód za niewygórowana cenę,nigdy nie miałem żadnej poważnej awarii w tym aucie,wystarcz podstawowa wymiana części eksploatacyjnych.Jedyna zez która wymaga uwagi to zawieszenie,samochód trzyma się drogi bardzo przyzwoicie czasami ma się wrażenie ze to sportowe zawieszenie ale jak to w niemieckich samochodach jest zarazem twarde i bardzo awaryjne(wymiana łącznika stabilizatora 2 razy w ciągu roku)ale to już chyba wina dróg.Poza tym tylne zawieszenie idealne technicznie wydaj dziwne odgłosy na nierównościach ,usterka nie do wykrycia przez mechanika.To chyba wszystko co mogę powiedzieć o moim autku.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 8V 85KM 63kW