: wyposarzenie, ceny częsći zamiennych, niezawodność
: amortyzatory
Dla mnie jest ideałem:) Ma swoje minusiki ale wybacza się swojej Asi:)
jeżdżę nim prawie 3 lata i jedyne co robiłem to wymiana olejów, pasków. Powyżej 3,5 tyś obrotów robi się głośny ale po co komu silnik który sobie nie poryczy czasami??:)
skrzynia mogła mieć dłuższe przełożenia ale jest dobrze. Biegi wchodzą dobrze nie ma żadnych problemów z trafianiem.
słabo w moim przypadku wypadają amortyzatory. Już drugi raz wymieniłem amorki teraz monroe i jak na razie spokój.
jedyny minus dla mnie to słupki przednie. Grube i nisko opadające, oraz widoczność do tyłu. nie przeszklone słupki za tylnymi drzwiami znacznie utrudniają manewrowanie do tyłu.
Jest dobrze wszystko pod ręką i intuicyjna obsługa.
parujące się szyby, często psujący się regulator obrotów nadmuchu.
Jak dla mnie to jest dobrze ale pasażer za mną już nie usiądzie. Mam 198cm wzrostu i fotel całkowicie do tyłu więc się mieszczę:) mogło być troszeczkę więcej miejsca.
wyciszenie wypada przeciętnie. Dodatkowe wygłuszenie troszeczkę poprawiło komfort podróżowania ale nadal nie jest najlepiej
jak na tą pojemność 1600cm i jazdą z włączona klimą to wypada w granicy 7,5 litra w cyklu mieszanym.
Za niewielkie pieniądze można stać się szczęśliwym posiadaczem nieźle wypasionego opelka
jest dobrze nie licząc często przepalających się żarówek h7, parowaniem się lamp przednich
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 8V 75KM 55kW