Dobry samochód, dynamiczny, dość ekonomiczny. Mam egzemplarz z instalacją gazową (w miarę tanio), z klimatyzacją (komfortowo).
Jak napisałem wcześniej jest naprawdę dynamiczny, 101 km spokojnie wystarcza do wyprzedzania i szybkiego rozpędzania. Bierze olej, lecz niedużo, niekiedy się psuje, aczkolwiek nie są to drogie naprawy.
Bez zarzutu, niekiedy problemy z wbiciem niektórych biegów, aczkolwiek przy tak dużym przebiegu można wybaczyć.
W miarę dobrze trzyma się drogi, lecz niekiedy lubi rzucić na rondzie.
Dobra widoczność, szczególnie na plus lusterko wsteczne, które jest duże i zapewnia doskonały widok na tył pojazdu. Mam porównanie z VW Jettą 06- tam jest dużo, dużo gorzej.
Wszystko co potrzebne pod ręką. Trochę narzekam na brak podłokietnika.
Grzeje bardzo dobrze, aczkolwiek zimą szyby bardzo mocno parują, dlatego też jeżdżę praktycznie cały czas z włączoną klimatyzacją.
Trochę mało miejsca na nogi z tyłu dla wysokich pasażerów, aczkolwiek 4 osoby mogą komfortowo podróżować. Miejsca na głowę sporo. Jeśli chodzi o przód, to jest okej.
Powyżej 120 km/h jest głośno. Przy 195 km/h jest bardzo głośno :)) do tylu udało mi się ją rozpędzić. Przy prędkościach "normalnie użytkowych" tak do 100 km/h jest cicho i chyba o to chodzi.
pali mi 10l gazu i około 1l benzyny na 100 km, uważam, że to naprawdę dobrze, jak na tak dobry i dynamiczny silnik.
Na plus. Zdecydowanie.
Nie zawsze działa pilot, we wnętrzu trochę niedoskonałości, ale ma już swoje lata. Rdzewieje. Reflektory matowieją.
Ostatnio rozrusznik, a tak to wymieniane na bieżąco.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 101KM 74kW