Ocena kierowcy - Opel Astra G Hatchback

sTfun, 15 lat temu
Silnik 1.4 16V 90KM 66kW
Rok produkcji 1999
Opel Astra G Hatchback 1.4 16V 90KM 66kW 1998-2003 - Oceń swoje auto
Silnik : Bardzo dynamiczny silnik przy tej pojemnosci jaka jest 1.4.
Astra II reklamowana w naszej tv jako taki ktory sprawil wrazenie \"samochodu z wyzszej klasy\" to troche przesada. Jest to po prostu przecietne autko, proste w budowie, bez udziwnien. Autko o bardzo ladnym ksztalcie nadwozia, ktore moze sie nadal podobac, chociaz w srodku juz mniej. Ergonomia i wykonanie kokpitu na niemieckim poziomie. Wszystko czego szukasz masz w zasiegu reki. Astra II to pewne auto dla kogos kto zaczyna przygode z motoryzacja. W miescie bardzo dobrze sie sprawuje, jako ze nie jest o duzych gabarytach prawie wszedzie sie nim wcisniesz. Spalanie w normie- nie sprawdzalem dokladnie ale mysle ze 9 L w miescie to to polykalo. Trasa-nie za dluga tak do 300 km-idealnie. Powyzej to juz mi fotele nie dawaly spokojnie usiedziec. Co tu jeszcze dodac. Polecam. Sprawdzajcie tylko olej, plyn chlodniczy, paski i plyny wymieniajcie okresowo a Asterka Was dlugo nie zawiedzie.
Zwawy z temperamentem. Na dwojce czuc \"kopytko\"
Poprawnie nie za dlugi ani za krotki skok. Przy zimnym silniku problem ze wskoczeniem 1-ki.
Przy sportowych zawiasach moglo byc na prawde b. dobrze. Ale ja nic nie ulepszalem-wiec w normie.Ani za wysokie ani za niskie..
Tak jak potrzeba.
Jak w niemieckim czolgu. Bez udziwnien.
Troche szybciej moglby ogrzewac wnetrze. Ale nie bylo zle. Zaparowane szyby z rana byly przyczyna zapchanego filtra kabinowego.
Bede bral cie w aucie-jak najbardziej :P
Na poczatku jak go kupilem to zgasl mi bo nie slyszalem silnika-doskonale przy nizszych obrotach.
W normie.
Centralny zamek-bezpiecznik do wymiany. Zarowka przednich swiatel. Ogolnie-bardzo dobrze.
Uszczelka pod glowica poszla oczywiscie. Malo braklo zebym przegrzal silnik. Poza tym wszystko w porzadku.
Opel Astra G Hatchback