Auto naprawdę polecam. Jeśli ktoś chce kupić normalny samochód do jazdy i trzymania pod blokiem, myślę że w tej cenie nic lepszego nie znajdzie.
Silnik ogólnie jest niezły. Nie jest to co prawda 200 KM, ale do normalnej jazdy miejskiej i poza miejskiej w zupełności wystarczy. Z moich odczuciach jest też dość elastyczny, tz przy 65km/h spokojnie można włączyć piąty bieg i auto bez żadnego \"buczenia\" jedzie do przodu. Sprawdziłem też prędkość maksymalną i potwierdza się to co mówią inni, czyli licznikowe 195km/h.
W sumie poprawna, chociaż moim zdaniem długość przełożeń mogłaby być trochę dłuższa. Biegi wchodzą dość płynnie, czasem zdarza się tylko, że wsteczny trochę haczy.
Uważam tylko, że czasem podczas szybszej jazdy po nierównościach auto zaczyna zachowywać się trochę nerwowo. Poza tym bez większych zastrzeżeń. Dobrze wyczuwalny układ kierowniczy.
Do przodu i na boki dobrze, do tyłu przeciętnie.
Jest ok.
Teraz nie mam zastrzeżeń. Zobaczymy, jak latem z klimatyzacja.
Wystarczająco.
Naprawdę w niektórych autach, niby lepszych jest dużo głośniej niż w tym Oplu.
Do zaakceptowania:)
I nie uważam, że to auto jest gorzej wykonane niż VW Golf, Toyoty, Fordy itp. Długo pracowałem w salonie Mercedesa jako Doradca Serwisowy i w tych samochodach, choć nieporównywalnie droższych też trzeszczą plastiki, stukają zawieszenia i są niezadowoleni klienci.
Póki co jest ok. Co będzie dalej, czas pokarze.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 90KM 66kW