Co tu pisać skoro astre posiada co trzeci człowiek w Polsce. Opini można zaciągnąć u pierwszego lepszego sąsiada. Ale co mi tam. Otóż astra to mistrz ekonomiczności. Silniki EcoTec to naprawde dore jednostki w dzisiejszych czasach. Wersja 1.2 75KM wystarcza mi w stu procentach. Bo gdzie się mam niby rozpędzać!? Bez urazy ale nie wiem po co ludziom 150 KM skoro w Polsce conajwyżej można czymś takim poszaleć na rolkach w stacji diagnostycznej. Ale do rzeczy. Słabe nawiewy, aż się zdziwiłem, hałas nieproporcjonalny do dmuchu. Hamulce średnie mogło być lepiej. Skrzypienie fotela! Przecież to prawdziwa udręka. Deska rozdzielcza z miękkich materiałów, aż zdziwienie bierze, że w tej klasie auta tak dobrze wykonana deska a cały efekt psuje ten przeklęty fotel. Fajnie rozmieszczone schowki, ich liczba absolutnie wystarcza. Dużo miejsca mam ponad 190 cm i tylko do połowy odsuwam fotel, za mną bezproblemu usiądzie każdy. Dobra tapicerka, solidnie obite drzwi, bagażnik-nie zwracam nigdy na to uwagi więc nie będę się wypowiadał. Karoseria raczej delikatna podatna na zarysowania. To samo z plastikami wewnątrz. Na razie z usterek to kontrolka silnika i szarpanie podczas jazdy, za którą się jeszcze nie zabrałem. Wpadne tu za jakiś czas i napisze znowu coś wiecej.
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 16V 75KM 55kW