Ocena kierowcy - Opel Astra F Sedan

Silnik 1.7 TD 68KM 50kW
Rok produkcji 1995
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Opel Astra F Sedan 1.7 TD 68KM 50kW 1994-1998 - Oceń swoje auto
Karoseria : Moim zdaniem jest ona bardzo ładna i elegancka, Bagażnik w tym aucie jest ogromny 500 l pozwala się zabrać z całą rodziną na wakacje bez ograniczeń w pakowaniu.
Karoseria : Korozja nadwozia a w szczególności tylne nadkola
Silnik : Problemy z odpalaniem przy niskich temperaturach
Silnik : Trzeba dbać o tubinę bo inaczej się uszkodzi
Moim zdaniem jest ona bardzo ładna i elegancka, Bagażnik w tym aucie jest ogromny 500 l pozwala się zabrać z całą rodziną na wakacje bez ograniczeń w pakowaniu. Fotele wygodne dla wszystkich uczestników jazdy jeśli nie przekraczają oni 2m wzrostu i nie są oni zbyt puszyści w tedy są problemy z przodu, jest trochę mało miejsca. Silnik bardzo dynamiczny i elastyczny wystarcz do spokojnej jazdy po mieście i na trasie podczas wyprzedzanie moc cię nie opuści. W moim egzemplarzu mam problemy z odpalaniem zimą i nie jest to wina paliwa ani mojego zaniedbania, tak jest i koniec. Jak dla mnie drążek zmiany biegów jest zbyt mocno przesunięty do tyłu. Wyciszenie jest dobre nawet nie słychać zbytnio, że to jest diesel. Astra jaka jest to każdy widzi ma problemy z korozją ale kto kupuje astrę F nie znają dobrego lakiernika. Jeśli się ją zrobi dobrze to nic później nie wychodzi i problem z głowy.
Pracuje dokładnie ale bez wielki fajerwerków jeśli zużyje się klin łączący drążek zmiany biegów ze skrzynią są problemy z wrzucaniem drugiego biegu. Wymiana tego elementu to grosze i można to zrobić samemu.Jak dla mnie drążek zmiany biegów jest zbyt mocno przesunięty do tyłu.
Bardzo wygodnie i komfortowo. Wspomaganie działa dobrze choć jest moim zdaniem trochę za słabe.
Bardzo dobra
Bardzo duży bagażnik.
Bardzo dobra
Dobre nawet nie słychać zbytnio, że to diesel.
Nie będe tego komentował
Niskie koszta utrzymania nawet oryginalne części są w przystępnej cenie

On - zużycie paliwa dla silnika 1.7 TD 68KM 50kW [l/100km]

8,3