: I jego ekonomiczność.1.6 w Lanosie pali 8.5 noPb w trasie a mój 7.5 LPG gazu :)
: termostat, pocenie się uszczelki miski olejowej
: rdza ale jak patrze na nowe auta to ....
Bardzo dobre auto dla mało majętnej osoby lub studenta.Wszystkie naprawy tanio.Wygląd może niezbyt fajny ale to nie jest samochód do lansowania się.
Jak na 1.6 i 75 koni to całkiem nieźle się spisuje.Moment juz przy 128 Nm i 2600 obr/min więc super bo nie trzeba go kręcić za bardzo.
Trochę haczy wsteczny ale to by było na tyle.
Niezbyt dobrze w zakrętach bo go trochę przechyla.Poza tym to za lekki samochód i czuć nierówności.A tak to bez zarzutów.
Może być..ja widzę wszystko ;)
Wszystko w swoim miejscu choć naszukałem się swego czasu włącznika światła kabiny.Brakuje trochę cyklicznego ustawienia wycieraczek ale to tylko drobiazg.
Chłodzić chłodzi w lato pod warunkiem odpowiedniego ustawienia otwartych szyb na skos :) bo klimy nie ma....w zimę grzeje ale dopiero po 7 km jak się termostat otworzy.Widziałem gorsze akcje np v VW Passacie TDI
Dla kierowcy ok ale z tyłu to w miarę dobrze siedzią 2 osoby.Ale udało się zabrać z tyłu 2 foteliki i 1 osobę więc dla chcącego nic trudnego
Mogło byc ciszej ale od czego jest radio.Trochę słychać stuki z nierównej drogi w kabinie.
Lepiej być nie mogło.Spalanie super.Udało się nawet do 6.3 LPG na 100 km uzyskać w trasie więc co ja będę marudzić.
Tańszej jazdy z innym wozem nie będzie.Lanos wymieka nawet ale pod względem komfortu.
Generalnie proste auto i nic sie nie psuje poza tymi rzeczami zwanymi bolączkami Astry czyli no. termostat lub skrzypiące fotele.Ale wszystko usunięte i jest cacy.
Nigdy nic nie nawaliło.Nie miałem przypadku że musiałem odstawić auto do warsztatu z powodu usterki.Jak się dba to się ma :)
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 75KM 55kW