Ocena kierowcy - Opel Astra F Kombi

Dawid, 13 lat temu
Silnik 1.7 TD 82KM 60kW
Rok produkcji 1997
Opel Astra F Kombi 1.7 TD 82KM 60kW 1991-1998 - Oceń swoje auto
Silnik : Duży przebieg a oleju nie bierze. Nawet się nie spoci :)
Zawieszenie : Standard na polskich drogach.. Chociaż muszę powiedzieć że astra i tak dobrze się trzyma jak na te warunki.
Układ elektryczny : No raz poszły diody w alternatorze
Karoseria : Gdzie niegdzie wyłazi ruda, ale w którym aucie w tym roczniku nic nie wychodzi?
Chciałem dać 4 za to że trochę mały ale w sumie sam sobie wybrałem. Skoro za ciasny to trzeba było kupić większy :-)
Silnik bezawaryjny mimo dość dużego przebiegu. Nie bierze nic oleju od wymiany do wymiany nie ubywa a wymieniam co 15tys km. 10W40 GM
Przydałby się 6 bieg do prędkości powyżej 110km/h
Nie ma na co narzekać
szyby czyste to widać :)
a co tu mam napisać?
Co do ogrzewania to chyba każdy wie że astra f nagrzewa wnętrze najszybciej ze wszystkich samochodów średniej klasy na świecie. Trzeba tylko pamiętać o częstej wymianie filtra kabinowego bo szybko zaczną szyby parować. Wersje bez klimatyzacji też mają ten filtr!!!!
No tu szału nie ma ale więcej miejsca niż w tico :p Z tyłu trochę lepiej.
Jestem w szoku że mam diesla którego nie słychać w środku do 3.5 -4 tys obrotów :-O DOSKONALE !!!
Pali bardzo mało nawet jak się wyciska z niego siódme poty... Ceny części bardzo małe, do czego by nie porównać. Większość napraw można wykonać samemu. Od licha i więcej części zamiennych - wręcz nie warto kupować używek.
No za taką kasę auto które polata jeszcze drugie tyle?
Właściwie to nigdy nic nie nawaliło. No może po za przekaźnikiem świec żarowych - 20zł. Aaaa no i bym zapomniał, kiedyś wysiadły diody w alternatorze po wjechaniu w MEGA kałużę. Najlepiej zabezpieczyć alternator jakimiś osłonkami od dołu przed zalaniem.
Jak wyżej, nic się nie psuje, prócz standardowej rzeczy w Polsce - zawieszenie. Orginalne amorki mają 45% sprawności po prawie 300tys km ale drążki i tuleje w wahaczach są do wymiany.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.7 TD 82KM 60kW [l/100km]

5,6