: Chyba to że nigdy mnie nie zawiodlo, dość dużo miejsca w srodku i w bagażniku.
: trochę niestety rdzy się pojawia.
Układ elektryczny
: rozrusznik i alternator wymagay u mnie regeneracji.
Tanie w utrzymaniu i w miare niezawodne auto. Bez luksusu, bez szaleństwa, ale zawsze dowiezie do celu.
Jak na samochód tych gabarytów silnik za slaby, na autostradzie ciężko wyprzedzić nawet tira. Pod względem trwalości też nie ma szaleństwa, po 300 000 km silnik kwalifikuje się do generalnego remontu. Z drugiej jednak strony po przejechaniu nim 100 000 praktycznie nic nie naprawialem. Kopci jak smok, ciężko zapala ale zawsze dojedzie do celu.
Trzeba się nieco natrudzić w chlodniejsze dni żeby wrzucić jedynke, ale reszta biegów jakoś tam daje radę. W każdym razie calkowicie bezobslugowa i bezawaryjna
Na ten silnik wystarczy, 160 km/h to najwięcej ile można z niego wycisnąć, na takie predkości i przyspieszenie zawieszenie wystarczająco precyzyjne.
Widać wszystko i wszędzie.
Bez szaleństwa, ale nie mam zastrzeżen
W zimie zimne powietrze, w lecie gorące, wentylacja i ogrzewanie marne, bardzo marne, gośne i nieefektywne.
Miejsca jest wystarczająco nawet dla większej osoby.
Przy tym dieselku mogloby być ciszej, ale i tak jest bardzo dobrze.
Nawet na autosradzie jadąc ok 130 km/h nie bierze wiecej niż 6l, na trasie można zejść do 4,5l/100km.
Uważam że to jedna z większych zalet tego autka.
W zakupie trochę drogie te astry, ale wg. mnie bardziej przyjazne dla uzytkowników niż np. GOLF z tamtych lat, może mniej trwale ale za to duzo przyjemniejsze cichsze i ladniejsze :)
Tam nie ma się co psuć, wszystko mechaniczne bez elektroniki. Pod tym względem bardzo wporządku.
Nie mialem poważnych usterek: powolutku, ale zawsze do celu.
- zużycie paliwa dla silnika 1.7 D 57KM 42kW