samochód ma już swoje latka i swoim wyglądem nie przyciąga ale w porównaniu do innych samochodów w jego wieku również nie odstrasza.
silnik 1,8 16v sprawuje się bardzo dobrze. Całkiem niezłe osiągi. Przy całkowicie zapakowanym samochodzie 3 os + dziecko i bagażnik wypchany po dach, na autostradzie jechał 160 km/h bez żadnych problemów. Minusem jest to że w samochodzie jest wtedy dość głośno.
Do tego silnika wypadałaby trochę inna skrzynia. Ewidentnie brakuje 6-go biegu na autostradzie.
Skrzynia nie jest precyzyjna. Przez pół roku jeździłem nowym oplem corsą II i tez tam ze skrzynią nie było najlepiej.
Plus że nie było żadnej usterki.
Ja nie narzekałem
tutaj bez problemów
Przyciski lamp mgielnych źle umieszczone. Brak kontrolki włączonych świateł mijania.
Fotele jak na tą klasę samochodu bardzo dobre. 2 tys kilometrów i nie bolał mnie kręgosłup. Jakość tapicerki również.
Bolączka Opli to strumieniowanie nawiewu na nogi, szyba, kokpit... jak nie ustawisz pokrętła i tak będzie dmuchać ze środkowych kratek :)
W lecie moja klimatyzacja sprawuje się dobrze.
nie najgorzej nie najlepiej. Żona narzeka ale ja nie.
tutaj w oplach jest różnie. Głośność zależna od silnika.
silnik 1,8 robi swoje. Ale na autostradzie spalił od 7,6 do 8,6 (w zależności ile klimy używałem). Całkiem niezły wynik. Po mieście w zimie równą dychę, mam lekką nogę :).
Spalanie na 3 ale ceny napraw i części na 5.
Części naprawdę tanie. Ilość zamienników ogromna.
Za tą cenę uzyskujemy naprawdę komfortowy samochód o niskich kosztach eksploatacji. Mój więcej pali ale za to czuję się w nim bezpieczniej (wyprzedzanie) i mam większą przyjemność z jazdy.